Werkplaats woensdag

van
25.01.2023 14:00
t/m
25.01.2023 16:00

Werkplaats woensdag

Werkplaats woensdag

CODA ExperienceLab Makerspace | 14-16 uur | 7+ jaar | Gratis (open inloop)

Elke woensdagmiddag kunnen jongeren vanaf 7 jaar kennismaken met enkele van de technieken en mogelijkheden van de toekomst in de Makerspace van CODA ExperienceLab. Elke bezoeker kan zich inschrijven om een kwartier te gamen op onze Virtual Reality sets. Daarnaast is er een kleine workshop georganiseerd waarin je aan de slag gaat met bijvoorbeeld programmeren, robotica, lasersnijden of 3D ontwerpen. Werkplaats Woensdag is een open inloopactiviteit. Kom langs en doe mee!

Over de Makerspace

In de Makerspace in CODA ExperienceLab ontdek je klassieke én hypermoderne apparatuur waarmee je de meest verrassende dingen kunt maken en bewerken. Je vindt er onder andere een kleine- en gloednieuwe groot-formaat-lasersnijder die beide vele materialen kunnen snijden en graveren. Met de verschillende 3D printers creëer je zelf ontworpen objecten. In de Makerspace kun je deelnemen aan activiteiten waarbij programmeren, gamen en VR centraal staan en vind je stations waar je met diverse materialen en technieken aan de slag kunt met bio- en fashion design en plastic recycling. Denk hierbij aan het maken van nieuwe objecten van natuurlijke (afval)materialen, borduren 2.0 of het creëren van gebruiks- of kunstvoorwerpen met de Precious Plastic machines.

TechnoDiscovery

CODA ExperienceLab sluit met een interactief programma aan op de lessen van TechnoDiscovery. Op woensdag 15, 22 en 28 maart van 14.00 tot 16.00 uur staat de Werkplaats Woensdag van CODA ExperienceLab volledig in het thema van Duurzame Energie! Kinderen kunnen op eigen gelegenheid na schooltijd terecht in de openbare maakplaats in CODA Centrale Bibliotheek. Met behulp van interactieve bouwpakketten van De Energiecoöperatie Apeldoorn en onder begeleiding van de lab-medewerker doen zij verschillende proefjes op basis van zonne-energie. Op woensdag 15 maart is er een speciale editie, tijdens deze middag kunnen kinderen alles leren over repareren. Bekijk het programma van Heel Apeldoorn Repareert hier! Foenix Repair Café is aanwezig om te laten zien hoe je apparaten repareert, in de CODA ExperienceLab kun je je eigen knuffel repareren of maken. Ook Zero Waste Apeldoorn en De A zijn aanwezig om duurzame tips te geven! Deze activiteiten zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en hun ouders/verzorgers, toegang is gratis.