Vikingschip bouwen

van
07.08.2021 12:00
t/m
07.08.2021 17:00

Vikingschip bouwen

Vikingschip bouwen met kunstenaar Mariëlle van den Bergh

CODA Paper Art toont om het jaar papierkunst variërend van kleine kunstwerken, objecten en sieraden tot levensgrote installaties. Waar sommige kunstenaars een maatschappelijk of actueel thema belichten, vertellen anderen met hun werk een (materiaal)technisch verhaal of belichten ze het ambachtelijke van papierkunst. 

Van kunstenaar Mariëlle van den Bergh is in CODA Paper Art 2021 het monumentale hangende werk Cliff Hanger te bekijken. Ze werkt met rijstpapier dat ze doordrenkt met boekbinderslijm en laagsgewijs op een frame van pitriet en bamboe plakt. Deze zomer is het voor bezoekers mogelijk deel te nemen aan een gratis (met toegangsbewijs CODA Paper Art) open inloop-workshop op vier zaterdagen (13 juli en 7, 14 en 21 augustus) en een woensdag (25 augustus) van 12.00 tot 17.00 uur in CODA Museum. Onder begeleiding van de kunstenaar bouw je met familie en vrienden mee aan een levensgroot Vikingschip van papier. De bodem, zijwanden, mast en boegbeelden zullen tijdens de workshops gemaakt worden met dezelfde techniek en materialen die de kunstenaar gebruikt in haar papieren kunstwerken. Het zeil is door kunstenaar Miriam Londoňo gemaakt, waarbij ze een oude kaart van Islandia, IJsland van Willem Blaeu uit 1645 gebruikte. Ze vlocht stroken van twee prints aan elkaar om zo tot een monumentaal Vikingzeil te komen. 

 

Deze workshop wordt aangeboden in samenwerking met kunstenaars Mariëlle van den Bergh en Miriam Londoňo en is mogelijk gemaakt door de IAPMA, International Association Paper Makers and Artists.

Deelnemen

De workshop is gratis toegankelijk met een toegangsbewijs voor CODA Paper Art. Houders van een Museumkaart of CODA bibliotheekpas en kinderen t/m 15 jaar hebben gratis toegang tot CODA Museum. In verband met geldende coronamaatregelen vragen we je gedurende de workshop onderling 1,5 meter afstand te houden. Dit geldt niet voor personen uit hetzelfde huishouden of kinderen onder de 12 jaar.