Theaterconcert Pauline Broekema 'De dochter van Meijer'

van
10.11.2019 14:00
t/m
10.11.2019 15:30

Theaterconcert Pauline Broekema 'De dochter van Meijer'

'De dochter van Meijer'

Theaterconcert | CODA Auditorium | vanaf 14 jaar | €15 

Schrijfster Pauline Broekema komt op zondag 10 november naar CODA voor een vertelling over bezetting en onderduik, schoften, meelopers en stille helden. De musici omarmen het verhaal met composities.

Over De dochter van Meijer

Meijer, de vader van de kleine Sara (1941) wordt met de eerste trein van Westerbork naar het Oosten gevoerd. Sara en haar moeder Mies duiken onder. De dochter van Meijer gaat over bezetting en bevrijding. Over angst, heimwee, rouw en ongelofelijke veerkracht. Over schoften en meelopers. En stille helden, de mannen en vrouwen die hun leven riskeerden om er voor anderen te kunnen zijn, die leefden in verbondenheid.

Over Pauline Broekema en The Amsterdam Consort

De dochter van Meijer is een muzikale vertelling die gebaseerd is op heb boek Het uiterste der zee van schrijfster Pauline Broekema waarvoor ze onder andere onderzoek deed in CODA Archief. Broekema is als geen ander in staat om het onnoembare te schilderen in verhalen. Ze was 34 jaar verslaggever bij het NOS Journaal, waar ze in januari van dit jaar afscheid nam. Daarnaast schreef ze verschillende boeken, waaronder de veelgeprezen familiekroniek Het Boschhuis.

De musici van The Amsterdam Consort hebben elkaar gevonden bij topensembles zoals het Nederlands Blazers Ensemble en het Hexagon Ensemble. De musici omarmen de geschiedenis met werken van componisten die destijds werden beluisterd, waaronder composities van Bruch, Glinka, Dvořák en Ravel. The Amsterdam Consort bestaat uit Jeannette Landré (fluit, piccolo), Marieke Stordiau (fagot, contraforte), Albert Adams (viool, altviool) en Mariken Zandvliet (piano).