Stine Jensen over filosofie

van
11.12.2018 19:30
t/m
11.12.2018 21:00

Stine Jensen over filosofie

In gesprek over...

Dinsdag 11 december | CODA Auditorium | CODA Leden: € 12,50 | Niet leden: € 15,00

Dinsdag 11 december sluit Stine Jensen (filosoof, schrijver en programmamaker) het eerste deel van de serie ‘In gesprek over…’ in CODA af. Deze avond staat in het teken van filosofie en Jensen vertelt natuurlijk meer over haar werk. Daarnaast leest ze verschillende fragmenten voor en beantwoordt ze vragen uit het publiek. De avond begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en is om 21.00 uur afgelopen. 

Over Stine Jensen

De in Denemarken geboren Stine Jensen is filosoof, schrijver en programmamaker bij omroep HUMAN. Ze studeerde literatuurwetenschap en filosofie in Groningen, ging verder aan de Universiteit van Maastricht en promoveerde op Waarom vrouwen van apen houden. Toen de zilverrug Bokito in 2007 uitbrak in Diergaarde Blijdorp en een vaste bezoekster ernstig verwondde, verwierf Stine nationale bekendheid. In de nasleep van de affaire bleek ze een graag geziene gast in actualiteitenprogramma’s op radio en televisie; ook deed ze mee aan het tv-programma Wie is de Mol (2017).

Ze schreef diverse boeken over uiteenlopende onderwerpen zoals liegen, mannelijkheid en vrouwelijkheid, liefde tussen Turken en Europeanen, Scandinavië, opvoeden, emoties en identiteit. Ook maakte ze televisieprogramma’s als Dus ik ben, gebaseerd op de gelijknamige bestseller. In 2011 schreef ze het geschenk voor de Maand van de filosofie Echte vrienden, over intimiteit in tijden van Facebook. In 2013 maakte ze Licht op het Noorden, een vierdelige serie over Scandinavië dat bekroond werd met de European Gender Equality Award. Twee jaar later publiceerde ze Go East over een filosoof die door de wereld van yoga, mindfulness en spiritualiteit reist. Het werd genomineerd voor beste spirituele boek van 2015. Daarnaast schrijft ze kinderboeken; in 2015 werd Lieve Stine, weet jij het? bekroond met de Zilveren Griffel. Andere titels zijn Alles wat ik voel, Feestje in mijn hoofd en Een box vol emoties.

Programma

De avond in CODA Auditorium begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur met koffie of thee. In de pauze is er gelegenheid om uw boek(en) door Stine Jensen te laten signeren. Wie nog geen boek van haar heeft, kan dit kopen bij de tafel van Nawijn & Polak.

Speciale actie voor bezoekers

Heeft Stine Jensen jou met haar boeken over filosofie geïnspireerd en wil je ook graag (leren) schrijven? Kom dan vrijdag 14 december naar het Blij met Taal Schrijfcafé en ga met een inspirerende schrijfopdracht aan de slag. Schrijfdocent Ingrid Blijenberg en andere deelnemers geven feedback op je tekst.

Op vertoon van het entreebewijs van deze lezing ontvang je 14 december € 2,50 korting op de korte schrijfcursus. Bewaar dit bewijs dus goed en neem het de 14e mee. Het Schrijfcafé wordt van 14.00 tot 16.00 uur gehouden in Gigant, Nieuwstraat 377 in Apeldoorn. Lees meer over de cursus op http://www.blijmettaal.nl/schrijfcafe/