Senses

van
03.10.2021
t/m
05.12.2021

Senses

Senses

In oktober vorig jaar verscheen in dagblad de Stentor een mooi, integer en ontroerend verhaal over muzikant Paul Crucq die op 35-jarige leeftijd uit het leven stapte. Zijn ouders Jacqueline en Kommer Crucq vertellen in dit interview over de veelzijdigheid en het creatieve talent van hun zoon, over zijn gedrevenheid, zijn loopbaan, ontwikkeling en overgave aan de viool. Kunstenaar en filmmaker Udo Prinsen liet zich op uitnodiging van de familie inspireren door de muziek van Paul Crucq en maakte vijf korte films waarin telkens een ander zintuig centraal staat. Udo Prinsen begeleidde Anna Koppen naar een bijzonder ontwerp en vloeiende animaties. De unieke combinatie van de muziek en beelden is van 3 oktober tot en met 5 december 2021 onder de titel Senses te zien op de eerste verdieping in CODA Centrale Bibliotheek.

Over de tentoonstelling

Udo Prinsen: “Via altviolist en componist Oene van Geel kwam er een collectie bijzondere muziek op mijn pad. Het zijn prachtige, poëtische composities gemaakt door Paul Crucq, een muzikant met een groot gevoel. Helaas is Paul overleden maar met zijn muzikale nalatenschap mocht ik in samenspraak met Nina Linde Jaspers, partner van Paul, en de familie Crucq aan de slag om binnen het kader van mijn bestaande concept Mini Music Movies een visueel plan te bedenken. Uit de muziek, maar ook uit de fotografie van Paul spreekt een intuïtieve, sensitieve en poëtische levensstijl en werkwijze. Dit gegeven wilde ik als basis gebruiken om mee verder te werken en de keuze was snel gemaakt om de zintuigen als verdere inspiratiebron te nemen.”

Senses bestaat uit vijf korte films waarin telkens een ander zintuig centraal staat en een langere muziekvideo. Het project werd mede mogelijk gemaakt door het Frank van der Wal Fonds te Apeldoorn en was in 2020 op te zien tijdens Ustad Film in Utrecht.

Meer informatie over Senses: www.udoprinsen.com/cinema

Paul Crucq

Paul Crucq (1979-2014) werd geboren in Ugchelen en bleek op jonge leeftijd al een creatief talent en muzikaal kind. Hij tekende en speelde viool met volle overgave. Later volgde een opleiding aan het Grafisch Lyceum en muziekstudies en ontwikkelde hij een voorliefde voor fotografie. Met de folkrockband Goesting maakt Crucq ook landelijk naam en zijn eigen experimentele muziek ontwikkelde zich in de loop der jaren tot een geheel eigen muziekstijl. Een prater was Paul Crucq niet, met zijn muziek en foto’s gaf hij uiting aan zijn gevoel.

https://soundcloud.com/paul-crucq | http://paulcrucq.nl/