Rondleiding: Onzichtbaar zichtbaar

van
22.06.2020 10:00
t/m
22.06.2020 12:00

Rondleiding: Onzichtbaar zichtbaar

Onzichtbaar zichtbaar

Ook in 2020 kunnen blinde en slechtziende mensen weer deelnemen aan Onzichtbaar zichtbaar, rondleidingen die CODA in nauwe samenwerking met Koninklijke Visio expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen (kortweg ‘Visio’) aanbiedt. Speciaal opgeleide rondleiders maken dat wat onzichtbaar is zichtbaar door middel van voelen, ruiken en luisteren. Tijdens deze rondleidingen  wordt stilgestaan bij verschillende kunstwerken in één of meerdere tentoonstellingen die op dat moment in CODA Museum te zien zijn.

 

De eerstvolgende rondleidingen Onzichtbaar zichtbaar staan gepland op 25 mei en 22 juni. De rondleiding begint om 10.00 uur met koffie of thee in CODA Café waarna we vanaf ongeveer 10.30 uur de tentoonstelling(en) bezoeken. Elke rondleiding staat in het teken van een ander thema en andere kunstwerken. Tijdens de uitleg en opdrachten in CODA Museum zijn klapstoelen aanwezig zodat iedereen kan zitten; uw geleidehond is uiteraard ook welkom.

 

Aanmelden & kosten

Wilt u een rondleiding bijwonen, stuur dan een e-mail naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl onder vermelding van ‘Onzichtbaar zichtbaar’. Noteer daarbij ook de datum, uw naam, het aantal personen en of u een geleidehond meeneemt. U kunt ook contact opnemen met Annemiek van der Horst of Merel Buiting (055-5268512). Aan elke rondleiding kunnen maximaal vijf deelnemers en vijf begeleiders meedoen. Deelname bedraagt € 7,50, inclusief toegang CODA Museum en koffie of thee vooraf. Voor begeleiders is deelname gratis.

 

Nauwe samenwerking met ervaringsdeskundigen

Na succesvolle pilots in CODA Museum en bij Visio is Onzichtbaar zichtbaar sinds juni 2019 een vast onderdeel van de programmering binnen CODA.  Dankzij de nauwe samenwerking met ervaringsdeskundigen vanuit Visio zijn deze rondleidingen volledig op de doelgroep afgestemd. De speciaal opgeleide CODA rondleiders hebben bij Visio hun deskundigheidsbevordering behaald.