Masterclass computer generated print door Saskia Freeke

van
15.07.2023 10:30
t/m
15.07.2023 15:30

Masterclass computer generated print door Saskia Freeke

Masterclass computer generated print | zaterdag 18 maart of zaterdag 15 juli | 10.30u tot 15.30u | Vanaf 15 jaar | 40,-

 

Tijdens deze masterclass geeft Saskia Freeke een inkijk in haar werkproces. Samen maak je grafische ontwerpen met behulp van programmeren en coderen. Hierbij krijg je inzicht in hoe je met code fantastische designs kunt creëren. Vervolgens wordt jouw ontwerp met een tekenplotter omgezet naar een fysieke prent die je mee naar huis mag nemen. 

 

Saskia Freeke is kunstenaar, creatief programmeur, interactieontwerper, visueel ontwerper en docent. Freeke richt zich op structuur en geometrie en toont speelsheid. Een groot deel van de artistieke praktijk van Freeke is haar doorlopende kunstproject dat zij in januari 2015 gestart is. Met dit project verkent en experimenteert zij dagelijks met generatieve patronen en animaties. In haar werk maakt Freeke zowel digitaal als fysiek werk. Met haar dagelijkse digitale kunstwerken onderzoekt zij manieren om werk fysiek te maken met behulp van digitale fabricage. Naast de grafische kunstwerken is Saskia Freeke geïnteresseerd in het creëren van nieuwe, tastbare interfaces. Haar onderzoek richt zich op het culturele aspect van de interface, op de ruimte tussen de mens en de machine. Freeke is geïnteresseerd in het onderzoeken van het effect van wat bepaalde interacties en interfaces hebben; zowel op de mens als op de machine. Saskia Freeke maakt interactieve installaties die de gebruiker op speelse manieren betrekken bij het verkennen van de machine en uitdagen om de technologie die dagelijks gebruikt wordt op een andere manier te zien.

 

GIGANT en CODA ExperienceLab bundelen de krachten en openden in maart 2022 een gloednieuw Digital Media Lab in Apeldoorn. Het Lab is geheel gericht op het creëren van digitale kunst en vormgeving. Hier kun je onder andere aan de slag met creative coding, animatie, game design en leer je over de verschillende manieren van digitaal vormgeven. Het Digital Media Lab is gevestigd in de mediaruimte van GIGANT en is aangesloten bij de Makerspace van CODA ExperienceLab.