Lezing: Hugo Borst over 'Ma'

van
17.10.2019 17:30
t/m
17.10.2019 22:00

Lezing: Hugo Borst over 'Ma'

Lezing: Hugo Borst

CODA Museum | €30 (inclusief diner) / €12,50 (exclusief diner)

 

CODA biedt op donderdag 17 oktober een interessant avondvullend programma met een rondleiding door fotograaf Margi Geerlinks, een etentje in CODA Café en een lezing door Hugo Borst. Aanleiding voor deze activiteit is de expositie die momenteel in CODA Museum te zien is met foto’s van de moeder van Hugo Borst, gemaakt door Margi Geerlinks. Zij neemt de bezoeker op 17 oktober (17:30 uur) mee door de tentoonstelling. Aansluitend verzorgt CODA Café een daghap. Waarna Hugo Borst in een lezing voordraagt uit zijn boeken en uit het manifest Scherp op ouderenzorg.

 

Programma arrangement

17.30 Start rondleiding tentoonstelling Ma door Margi Geerlinks

18.30 Diner in CODA Café

 

Programma lezing

19.30 Inloop lezing

20.00 Start lezing door Hugo Borst

 

De columns van Hugo Borst over zijn moeder, liefdevolle observaties over een vrouw die steeds minder greep heeft op het leven, werden bewerkt tot twee boeken: Ma (2015) en Ach, moedertje (2017). “Ik hoor vaak dat mantelzorgers mijn stukjes herkenbaar vinden, of troostrijk’, zei Borst in een interview met De Volkskrant. “Daar heb ik ze voor geschreven. En misschien is het ook wel licht therapeutisch voor mezelf, ik neem zo toch beetje voor beetje afscheid van mijn moeder.” Het manifest Scherp op ouderenzorg dat hij schreef, werd meer dan 100.000 keer ondertekend en leidde ertoe dat het kabinet 2,1 miljard euro aan extra geld voor verpleeghuiszorg beschikbaar stelde. Een deel van die investering wordt mogelijk weer teruggedraaid.

 

Fotograaf Margi Geerlinks ontmoette Joke Borst tien jaar geleden toen zij een foto van haar met haar zoon Hugo maakte. Margi volgde Joke Borst vervolgens vier jaar lang met haar camera. Een selectie van deze foto’s is te zien in de tentoonstelling Ma, foto’s van Margi Geerlinks die nog tot 10 november in CODA te zien is.

 

CODA verwacht met dit programma een bijzondere avond te kunnen verzorgen voor mantelzorgers en andere mensen die in het dagelijks leven te maken hebben met dementie.