Lezing door Jessie Kroon van Het Zero Waste Project

van
19.09.2021 15:00
t/m
19.09.2021 16:00

Lezing door Jessie Kroon van Het Zero Waste Project

"Zero waste, circulariteit en innovaties"

CODA Auditorium | Gratis

In de talk "Zero waste, circulariteit en innovaties" neemt Jessie van Het Zero Waste Project je mee in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van zero waste en duurzaamheid. Hoe zorgen we ervoor dat onze hele economie én samenleving overstapt op een circulair model? Wat zijn de uitdagingen? En wat zijn hier de gevolgen van? Laat je inspireren door hoopgevende voorbeelden en ontdek wat jij zelf kunt doen om aan deze belangrijke transitie bij te dragen.

​Over Het Zero Waste Project

Wij zijn Jessie en Nicky en wij willen de wereld redden. Sinds eind 2014 houden wij ons bezig met een zero waste levensstijl en leven we zoveel mogelijk zonder (plastic) afval. Geïnspireerd door onze superhelden Emma Peel en John Steed gaan we als een superteam de wereld redden. Jar by jar. Eerst heette ons blog daarom, heel toepasselijk, Emma+John, maar inmiddels hebben we het omgedoopt tot een duidelijkere naam: Het Zero Waste Project. Ook wij leren élke week weer nieuwe mensen, gewoontes en initiatieven kennen en we kunnen ons dan ook geen leven zonder dit project meer voorstellen.

We zijn zussen én business partners in crime. We wonen in Amersfoort met onze vriendjes en katten mr. Purrlock Holmes, mr. Pawl McCatney en ms. Maple. In 2014 richtten we met een aantal jonge enthousiaste mensen Opgemärkt op, een vereniging voor ongedwongen duurzaamheid met een Scandinavisch tintje. Daarnaast hebben we een communicatie- en organisatieadviesbureau gericht op duurzaamheid en een zero waste levensstijl, A new zero en een (online) winkel met duurzame producten van goede kwaliteit: SMIR store.

Kijk voor meer informatie over Het Zero Waste Project op: www.hetzerowasteproject.nl

Zero Waste Week

Van zaterdag 18 t/m vrijdag 24 september ontdek je tijdens de ‘Zero Waste Week’ de leukste activiteiten door heel Apeldoorn! Inwoners van de gemeente Apeldoorn kunnen meer te weten komen over duurzame initiatieven en meedoen aan een creatief programma. Bekijk hier het complete programma.