Lezing beeldend kunstenaar Ruudt Peters

van
27.01.2018 14:30
t/m
27.01.2018 16:00

Lezing beeldend kunstenaar Ruudt Peters

Ruudt Peters - BRON

CODA Museum toont met de tentoonstelling BRON een dwarsdoorsnede van het werk van beeldend kunstenaar en sieraadontwerper Ruudt Peters. Op zaterdag 27 januari vertelt hij tijdens een lezing meer over het maakproces van zijn werken, zijn inspiratiebronnen en over de tentoonstelling. 

Het werk van Ruudt Peters is tot en met 28 januari te bekijken en te ervaren in de tentoonstelling BRON in CODA Museum Apeldoorn. BRON geeft een overzicht van Peters’ rebelse sieraden uit het begin van de jaren zeventig tot de meer verdiepende werken gebaseerd op onderzoek naar andere culturen, gebruiken en gewoonten uit een meer recente periode. Zijn werk is tentoongesteld in een spectaculaire opstelling van glazen capsules, films en borrelende bronnen die bezoekers uitnodigt de wereld van Peters te ontdekken. De catalogus bij deze tentoonstelling is verkrijgbaar in CODA Winkel. 
Meer informatie over de tentoonstelling. 

Lezing op zaterdag 27 januari

Op zaterdag 27 januari geeft Peters om 14.30 uur in CODA Auditorium een lezing over zijn tentoonstelling BRON. Peters’ sieraden staan in verband met elkaar en komen voort uit een vloeiend proces van gebeurtenissen en uiteenlopende bronnen van inspiratie. Oorzaak en gevolg. Actie en reactie. Vallen en opstaan. Onzekerheid. Ontdekken. Nieuwsgierigheid. Alles tezamen vormt de tentoonstelling BRON in CODA Museum. In een lezing vertelt Peters meer over het maakproces en zijn inspiratiebronnen. Let op, de lezing zal deels in het Engels worden gehouden. 

Aanmelden

U dient zich voor deze lezing vóór donderdag 25 januari aan te melden via aanmeldingen@coda-apeldoorn.nlonder vermelding van  ‘lezing Ruudt Peters’, uw naam en het aantal personen. Op vertoon van uw CODA-pas, Museumkaart, Vriendenpas of uw toegangskaart tot CODA Museum is de toegang gratis. Overzicht van onze tarieven.