Let's talk trash event

van
29.07.2021 19:00
t/m
29.07.2021 20:30

Let's talk trash event

Recycling-event CODA ExperienceLab | Gratis (online registreren)

CODA ExperienceLab bestaat uit een Showroom in CODA Museum en diverse innovatielabs in de Makerspace in CODA Bibliotheek: met recycling-hubs in relatie tot fashion en plastic, een BiodesignLab. Innovatie en techniek zijn de ingrediënten om een duurzame, circulaire economie en betere, groenere en schonere leefomgeving te kunnen realiseren. Daarom zijn duurzaamheid en circulariteit speerpunten in CODA ExperienceLab. Tijdens dit event gaan we dieper in op de mogelijkheden van recycling en gaan we samen opzoek naar oplossingen en toepassingen. 

Plastic is een materiaal dat sterk is en dat goed gerecycled kan worden. Het heeft met de jaren een slecht imago gekregen doordat het voornamelijk wordt ingezet als wegwerpmateriaal. Met de apparatuur in CODA ExperienceLab kunnen van plastic gloednieuwe eindproducten worden gemaakt. Ook wordt er gekeken naar alternatieven voor (wegwerp)plastic en wordt er geëxperimenteerd met groenafval als koffiedik, thee, sinaasappel-, uien-, prei- en pompoenschillen. Ontdek hoe je met deze natuurlijke (afval)materialen weer nieuwe objecten kan creëren. 

Daarnaast zet CODA zich ook in voor recycling van textiel, kleding en accessoires. Er wordt een combinatie gemaakt tussen ambachten en digitale fabricage.

Sign up!

Wil jij ook meedenken over oplossingen of aan de slag om afval om te zetten tot een nieuw product? Meld je aan voor Let's talk trash (elke laatste donderdag van de maand). Het event is helemaal gratis, entree betaal je door schoon en droog plastic mee te nemen :)