ExperienceLab tour

van
09.12.2022 16:00
t/m
09.12.2022 17:00

ExperienceLab tour

CODA ExperienceLab bestaat uit een Showroom in CODA Museum en diverse innovatielabs in de openbare Makerspace in CODA Centrale Bibliotheek waar je recycling-hubs in relatie tot fashion en plastic, een BiodesignLab en een VR Lab ontdekt.

 

CODA ExperienceLab biedt in de Makerspace klassieke én hypermoderne apparatuur waarmee je de meest verrassende dingen kunt maken en bewerken. Je vindt er onder andere een kleine- en gloednieuwe grootformaat-lasersnijder die beide vele materialen kunnen snijden en graveren. Met de verschillende 3D printers creëer je zelf ontworpen objecten. In de Makerspace kun je bovendien deelnemen aan activiteiten waarbij programmeren, gamen en VR centraal staan en vind je stations waar je met diverse materialen en technieken aan de slag kunt met bio- en fashion design, evenals plastic recycling. Denk hierbij aan het maken van nieuwe, duurzame objecten van natuurlijke (afval)materialen, borduren 2.0 of het creëren van gebruiks- of kunstvoorwerpen met de Precious Plastic machines.

Elke vrijdag van 16.00 tot 17.00 uur geeft de Vakspecialist Innovatie & Techniek een LabTour door de Makerspace. Je maakt kennis met polyjet 3D printen, een computergestuurde borduurmachine, een professionele lasersnijder, foodprinter en nog veel meer hightech-tools. Meedoen met deze gratis rondleiding kan door je ter plaatse (tot 10 minuten voor aanvang) in te schrijven via de intekenlijst in de Makerspace.