Kunst in dok Zuid

van
25.10.2021
t/m
06.12.2021

Kunst in dok Zuid

Nieuwe expositie

In dok Zuid is tot en met 6 december een nieuwe expositie Kunst in dok Zuid te zien. Tijdens de reguliere openingsuren kunnen bezoekers het werk van Amateur Fotografen Vereniging De Veluwe en van Anke Wiermans bekijken. De toegang tot dok Zuid (1e Wormenseweg, Apeldoorn) is gratis.

Amateur Fotografen Vereniging De Veluwe

De Amateur Fotografen Vereniging De Veluwe is een Apeldoornse fotografieclub die inmiddels meer dan 70 jaar bestaat. Het is een vereniging voor fotografen die met passie en plezier actief zijn - van beginners tot professioneel niveau en voor alle leeftijden. De vereniging kent een drietal specialisaties en deze komen tot uiting in de drie verschillende werkgroepen: portret, stad en natuur.

Jaarlijks wordt een expositie gehouden rond een bepaald thema; dit jaar is dat ‘spreuken & gezegden’ waarbij het voor de exposanten de uitdaging is om een spreuk of gezegde in een foto te laten zien.

 

Anke Wiermans

Tijdens een vakantie in Tsjechië bracht Anke Wiermans een bezoek aan een glasblazer en toen is haar fascinatie voor het werken met glas ontstaan. Na verschillende workshops en cursussen zoals glasblazen en glaskralen maken aan de kleine brander, kwam ze in aanraking met een andere vorm van glas bewerken, glas fusing. Hierbij wordt glas op hoge temperaturen in een speciale glasoven gesmolten. Door middel van fusen en slumpen (zakken) worden glasobjecten, schalen en sieraden gemaakt. In 2018 is ze gestart met haar eigen bedrijf, Kunstig Glas en maakt ze onder andere glasobjecten en sieraden en verzorgt ze workshops.

 

Aanvullende informatie

Houd bij je bezoek aan CODA rekening met de maatregelen en richtlijnen die op dat moment gelden; je kunt deze hier lezen.

 

Over Kunst in dok Zuid

Sinds de opening in 2009 biedt dok Zuid ook de mogelijkheid om te exposeren. Zowel bij de entree aan de voorkant als aan de achterkant zijn wanden als expositieruimte ingericht. Ook in het hart van het gebouw kan geëxposeerd worden; hiervoor zijn vijf panelen en drie vitrinekasten aan de wand beschikbaar. Talloze schildergroepen, beeldend kunstenaars, verzamelaars en maar ook sieraadkunstenaars hebben al van de mogelijkheid om te exposeren gebruikgemaakt.