Kunst in dok Zuid

van
13.09.2021 10:00
t/m
25.10.2021 20:30

Kunst in dok Zuid

Nieuwe expositie

Tot en met 25 oktober is in dok Zuid een nieuwe expositie Kunst in dok Zuid te zien. Bezoekers kunnen tijdens de reguliere openingsuren het werk van Pascale van den Berge en Fia van Leeuwen bekijken. De toegang tot dok Zuid (1e Wormenseweg, Apeldoorn) is gratis.

 

Drie vitrines als tijdelijk monument, uit liefde voor Pascale van den Berge (1968–2021)

Drie vitrines vol liefde. Liefde voor het draaien van de klei, voor het beschilderen (liefst met mooi gereedschap) en liefde voor het ambacht en de persoon die dit werk uiteindelijk gebruikt. De kleur blauw is bewust als rode draad gekozen, met hier en daar een uitstapje naar bijvoorbeeld wat rood. Het lijkt alsof de vele insecten uit de boeken van Pascale’s vader zo op haar werk zijn geland. Wat abstracter zijn de traditionele motieven die net als de Zeeuwse knoop een sterk ritme hebben. Tot slot zijn er de vogels, staand in het water of vliegend in de lucht. Ze zijn leuk om te schilderen, hier weer dat ritme maar dan in de lucht.

 

Werken van Fia van Leeuwen

Fia van Leeuwen (1961, Rotterdam) verhuisde op twaalfjarige leeftijd naar Apeldoorn en woont hier nog steeds met plezier. Als klein kind was ze al bezig met boetseren, tekenen en schilderen. Haar vader was kunstschilder en grafisch ontwerper en hij heeft haar veel geleerd. Haar schilderijen zijn abstract; ze kan er al haar creativiteit en fantasie in kwijt. Van Leeuwen werkt met acrylverf en maakt veel gebruik van een paletmes. Door het gebruik van heldere kleuren en strakke lijnen hebben haar werken een moderne en dynamische uitstraling.

 

Aanvullende informatie

Houd bij je bezoek aan CODA rekening met de maatregelen en richtlijnen die op dat moment gelden; je kunt deze in elk geval vinden op www.coda-apeldoorn.nl/altijdwelkom.

 

Over Kunst in dok Zuid

Sinds de opening in 2009 biedt dok Zuid ook de mogelijkheid om te exposeren. Zowel bij de entree aan de voorkant als aan de achterkant zijn wanden als expositieruimte ingericht. Ook in het hart van het gebouw kan geëxposeerd worden; hiervoor zijn vijf panelen en drie vitrinekasten aan de wand beschikbaar. Talloze schildergroepen, beeldend kunstenaars, verzamelaars en maar ook sieraadkunstenaars hebben al van de mogelijkheid om te exposeren gebruikgemaakt.