Kunst in dok Zuid

van
07.12.2018
t/m
23.01.2019

Kunst in dok Zuid

Kunst in dok Zuid

CODA dok Zuid, 1e Wormenseweg 460, Apeldoorn  | reguliere openingstijden | gratis toegang

In CODA dok Zuid is tot en met 23 januari werk van verschillende kunstenaars te zien in de expositie Kunst in dok Zuid. Deze werken zijn tijdens de reguliere openingsuren van dok Zuid gratis te bezichtigen.

De Pretentielozen

Leden van VABK ‘de Pretentielozen’ hebben 18 werken van steen en hout samengesteld voor deze expositie in dok Zuid. De vereniging stelt zich ten doel om amateurs de gelegenheid te geven beeldende kunst te beoefenen. Naast beeldhouwen en boetseren zijn er ook groepen binnen de Pretentielozen die zich bezighouden met diverse vormen van schilderen en er is ook een fotografiegroep. In hun eigen atelier aan de Dovenetel kunnen ruim 170 leden aan de slag onder deskundige leiding. Voor meer informatie: www.de-pretentielozen.nl.

 Lot Kreeftenberg

Lot Kreeftenberg schildert en tekent zowel abstract als figuratief met Oost-Indische inkt. Ze maakt vrij werk en creëert series vanuit een idee of thema. Daarnaast houdt zij zich bezig met diverse druktechnieken zoals etsen en kartondrukken. Inspiratie haalt ze vooral uit landschappen, natuurlijke vormen en mensen. Vanaf de oprichting in 2006 is zij tien jaar actief lid geweest van het Vaassens Kunstcollectief, nu opereert ze zelfstandig.

Gijs Verhoog

Gijs Verhoog werd getroffen door een hersenbloeding, waardoor hij praktisch verlamd raakte aan zijn rechterhand. Sinds zijn revalidatie in 2011 is hij linkshandig gaan schilderen. Hij heeft een bijzondere voorliefde voor winterse landschappen die hij prachtig weet weer te geven met olie- en acrylverf. Verhoog heeft op talloze plekken geëxposeerd. Meer informatie en afbeeldingen zijn te vinden op gijsverhoog.blogspot.com