Spreekuur openbaar vervoer

van
19.07.2021 14:00
t/m
19.07.2021 15:30

Spreekuur openbaar vervoer

Stel uw vragen aan ervaren OV-ambassadeurs

Vrijwilligers helpen u graag op weg tijdens het fysieke inloopspreekuur openbaar vervoer. Deze vindt iedere derde maandag van de maand plaats van 14.00 tot 15.30 uur in CODA Bibliotheek de Maten (wijkcentrum de Stolp), Violierenplein 102, 7329 DR Apeldoorn.

 

Online uitleg over reizen met het OV

Naast de fysieke spreekuren bieden de interactieve online OV-informatiebijeenkomsten uitkomst. De bijeenkomst begint om 13.30 uur en duurt maximaal een uur. Deelname is gratis. In een klein groepje legt een OV-ambassadeur stapsgewijs uit hoe een OV-chipkaart aanvragen en gebruiken in het openbaar vervoer gaat. OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers, senior en ervaren OV-gebruikers, die andere senioren wegwijs maken in het openbaar vervoer. Kijk voor de data op https://www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur/

Na aanmelding via e-mail ov-ambassadeur@ervaarhetov.nl of telefoon 038 – 45 40 130 ontvangen deelnemers een inlogcode. Voor het deelnemen aan deze bijeenkomst hebben deelnemers een telefoon, tablet of computer nodig met camera en microfoon. Mensen die niet precies weten hoe een inlogcode werkt kunnen telefonisch op weg geholpen worden.

Na deze bijeenkomst is er de mogelijkheid om een afspraak te maken met de OV-ambassadeur voor uitleg op het station en het maken van een proefreisje onder begeleiding. Deelname is gratis. Bij een eventueel proefreisje betaalt de deelnemer zelf de reiskosten.

 

Telefonisch spreekuur
Bent u 55+ en heeft u vragen over reizen met het openbaar vervoer? Maak dan gebruik van het telefonisch spreekuur. Wilt u weten hoe u een OV-chipkaart aanvraagt of hoe de 40% korting voor samen reizen werkt? Wilt u meer weten over de coronamaatregelen in het OV? Of juist informatie over verlenging van abonnement, keuzedagen. Het kan ook zijn dat u (onverwachts) noodgedwongen afhankelijk van het OV bent maar nog niet hoe het werkt. Bel dan met een OV-ambassadeur tijdens het telefonisch spreekuur. De OV-ambassadeur neemt met het antwoord met u door. Dat kan telefonisch of via beeldbellen.

maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 tot 12.00 uur
dinsdag en donderdag tussen 13.30 tot 15.00 uur
maandag en woensdag tussen 18.30 tot 20.00 uur
Telefoonnummer: 038 - 303 70 10

De OV-ambassadeurs helpen u graag op weg!

Meer informatie
De provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel vinden het belangrijk dat iedereen met het openbaar vervoer veilig en gemakkelijk kan reizen. Daarom geven OV-ambassadeurs, vrijwilligers en 55+, uitleg over reizen met trein en bus aan leeftijdsgenoten. Op deze manier helpen ze het reizen met openbaar vervoer laagdrempeliger te maken voor wie hier hulp bij kan gebruiken.


www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur