Spreekuur openbaar vervoer

van
19.07.2021 14:00
t/m
19.07.2021 15:30

Spreekuur openbaar vervoer

Stel uw vragen aan ervaren OV-ambassadeurs

Omdat reizen met het openbaar vervoer niet voor iedereen vanzelfsprekend is, geven OV-ambassadeurs graag uitleg over het reizen met de trein en/of de bus. Dit doen ze zowel tijdens inloopspreekuren in CODA als telefonisch.

 

Uitleg over reizen met het OV

Bent u 55+ en heeft u vragen over reizen met het openbaar vervoer? Wilt u weten hoe u een OV-chipkaart aanvraagt of hoe de 40% korting voor samen reizen werkt? Wilt u informatie over verlenging van abonnement of bent u (onverwacht) noodgedwongen afhankelijk van OV maar u weet nog niet hoe het werkt? Kom dan naar één van de inloopspreekuren in CODA De Maten of neem tijdens het telefonisch spreekuur contact op met OV-ambassadeurs.

 

Inloopspreekuur in CODA De Maten

Ervaren OV-ambassadeurs zijn elke maand één maandagmiddag (14.00 tot 15.30 uur) in CODA De Maten aanwezig om u op weg te helpen.

 

Dit jaar staan hiervoor de volgende data gepland:

19 juli, 16 augustus, 20 september, 18 oktober, 15 november en 20 december.

 

U vindt CODA De Maten aan het Violierenplein 102 in Apeldoorn.

 

Telefonisch spreekuur

Daarnaast kunt u van maandag tot en met vrijdag (10.00 – 12.00 uur) ook bellen met 038-3037010. Op dit nummer zijn OV-ambassadeurs te bereiken die u graag verder helpen en vragen beantwoorden.

 

Nu ook beeldbellen mogelijk

Met beeldbellen kunt u elkaar horen én zien, en dat maakt uitleggen soms net wat makkelijker. Beeldbellen kan op een mobiele telefoon, laptop, computer, tablet of iPad als deze een camera en microfoon heeft en u daarmee op internet kunt. Zo kan bijvoorbeeld worden voorgedaan hoe een aanvraagformulier moet worden ingevuld of hoe een reisadvies kan worden opgevraagd. Gewoon vanuit huis, allebei op een eigen scherm met hetzelfde beeld. Vindt u het prettig om op deze manier contact te hebben, neem dan tijdens het telefonisch spreekuur contact op met de OV-ambassadeur; hij of zij mailt u vervolgens een bevestiging van de afspraak per mail met de benodigde informatie.

 

U kunt voor informatie ook kijken op www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur