Telefonisch spreekuur openbaar vervoer

van
17.05.2021 10:00
t/m
17.05.2021 12:00

Telefonisch spreekuur openbaar vervoer

Stel uw vragen aan ervaren OV-ambassadeurs

Omdat reizen met het openbaar vervoer niet voor iedereen vanzelfsprekend is, geven OV-ambassadeurs uitleg over reizen met trein en bus. Nu dit spreekuur vanwege de maatregelen rond corona helaas niet fysiek kan, is er op verschillende momenten een telefonisch spreekuur waarbij beeldbellen sinds kort ook mogelijk is.

 

Uitleg over reizen met het OV

Bent u 55+ en heeft u vragen over reizen met het openbaar vervoer? Wilt u weten hoe u een OV-chipkaart aanvraagt of hoe de 40% korting voor samen reizen werkt? Wilt u meer weten over de coronamaatregelen in het OV of juist informatie over verlenging van abonnement? Bent u (onverwacht) noodgedwongen afhankelijk van OV maar u weet nog niet hoe het werkt?

 

Neem dan tijdens het telefonisch spreekuur contact met OV-ambassadeurs op; zij zijn de volgende dagen en tijden te bereiken op 038 – 303 70 10 en helpen u graag op weg.

 

Maandag en woensdag:

10.00-12.00 uur

18.30-20.00 uur

 

Dinsdag en donderdag:

10.00-12.00 uur

13.30-15.00 uur

 

Vrijdag:

10.00-12.00 uur

 

Nu ook beeldbellen mogelijk

Met beeldbellen kunt u elkaar horen én zien, en dat maakt uitleggen soms net wat makkelijker. Beeldbellen kan op een mobiele telefoon, laptop, computer, tablet of iPad als deze een camera en microfoon heeft en u daarmee op internet kunt. Zo kan bijvoorbeeld worden voorgedaan hoe een aanvraagformulier moet worden ingevuld of hoe een reisadvies kan worden opgevraagd. Gewoon vanuit huis, allebei op een eigen scherm met hetzelfde beeld. Vindt u het prettig om op deze manier contact te hebben, neem dan tijdens het telefonisch spreekuur contact op met de OV-ambassadeur; hij of zij mailt u vervolgens een bevestiging van de afspraak per mail met de benodigde informatie.

 

U kunt voor informatie ook kijken op www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur.