Spreekuur openbaar vervoer

van
15.11.2021 14:00
t/m
15.11.2021 15:30

Spreekuur openbaar vervoer

Stel uw vragen aan ervaren OV-ambassadeurs

Omdat reizen met het openbaar vervoer niet voor iedereen vanzelfsprekend is, geven OV-ambassadeurs graag uitleg over het reizen met de trein en/of de bus. Dit doen ze zowel tijdens inloopspreekuren in CODA als telefonisch.

 

Uitleg over reizen met het OV

Bent u 55+ en heeft u vragen over reizen met het openbaar vervoer? Wilt u weten hoe u een OV-chipkaart aanvraagt of hoe de 40% korting voor samen reizen werkt? Wilt u informatie over verlenging van abonnement of bent u (onverwacht) noodgedwongen afhankelijk van OV maar u weet nog niet hoe het werkt? Kom dan naar één van de inloopspreekuren in CODA De Maten of neem tijdens het telefonisch spreekuur contact op met OV-ambassadeurs.

 

Gratis inloopspreekuur

Ervaren OV-ambassadeurs beantwoorden tijdens dit spreekuur al uw vragen over reizen met het openbaar vervoer zoals de bus en trein. Aan de hand van duidelijk informatiemateriaal krijgt u uitleg over de OV-chipkaart, tarieven en abonnementen, het plannen van een reis en in- en uitchecken bij diverse vervoerders.

 

Voor dit gratis inloopspreekuur heeft u geen coronatoegangsbewijs nodig; wel is het dragen van een mondkapje in CODA verplicht en willen wij u vragen 1,5 meter afstand tot anderen te houden. Kijk hier voor een overzicht van deze en eventueel andere richtlijnen.

U vindt CODA De Maten in wijkcentrum De Stolp, Violierenplein 102 in Apeldoorn.

 

Telefonisch spreekuur

Naast het fysieke inloopspreekuur kunt u uw vraag ook nog steeds telefonisch aan stellen. Tijdens deze speciale spreekuren zitten OV-ambassadeurs klaar om telefonisch of via beeldbellen uw OV-vragen te beantwoorden. Zij zijn te bereiken op 038 – 303710.

 

Maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur
Dinsdag & donderdag van 13.30 tot 15.00 uur
Maandag & woensdag van 18.30 tot 20.00 uur

 

Meer informatie

De Provincies Overijssel, Flevoland en Gelderland vinden het belangrijk dat senioren zo lang mogelijk zelfstandig kunnen reizen. Daarom maken zij het mogelijk dat OV-ambassadeurs gedurende het jaar activiteiten organiseren in diverse gemeenten. Naast inloopspreekuren organiseren zij ook informatiebijeenkomsten en proefreizen. Kijk op www.ervaarhetov.nl voor meer informatie en een overzicht van alle activiteiten.