Online Historisch Café

van
04.02.2022 17:30
t/m
04.02.2022 19:30

Online Historisch Café

Historisch Café via Zoom over Apeldoornse gevels in de binnenstad

Gratis, vooraf aanmelden via onderstaand formulier

 

De laatste jaren is het aanzien van de Apeldoornse binnenstad aanzienlijk opgeknapt. Jarenlang gingen panden, die ware pareltjes waren toen ze honderd jaar geleden gebouwd werden, schuil achter plastic puien, plamuurlagen en opzichtige reclame-uitingen. Sinds 2014 stimuleert de gemeente het in oude luister herstellen van de Apeldoornse gevels. Het Gevelfonds wil het rijke verleden van Apeldoorn en bijbehorende historische gevels weer zichtbaar maken in het straatbeeld. Dit draagt bij aan de verblijfskwaliteit en de eigenheid van de binnenstad als geheel.

 

Tijdens deze online editie van het Historisch Café op 4 februari 2022 vertellen Floor Vogels en Rudy Wolfkamp (adviseurs cultuurhistorie, onderhoud en restauratie) van de gemeente over het fonds. Wat maakt volgens hen de Apeldoornse binnenstad bijzonder, welke uitgangspunten hanteert het fonds, wat is er al bereikt en wat kunnen we nog verwachten. Naast Floor en Rudy zullen ook twee geveleigenaren acte de presence geven. Thomas Nobels van Guusje (Hoofdstraat 104, hoek Raadhuisplein) en Davoud Mirbagheri (Van Kinsbergenstraat 1A) vertellen over hun panden en over de keuzes die zij hebben gemaakt.

 

 

 

Het Historisch Café is een initiatief van Erfgoedplatform Apeldoorn en wordt zes keer per jaar gehouden. Naast jaarlijkse momenten rond de start van de Open Monumentendagen (september) en de Maand van de Geschiedenis (oktober) is er ook een Historisch Café in februari, april, juni en november.

En verder…

… is er het alom bekende nieuwsblok waarin aanwezigen een minuut de tijd krijgen om een activiteit bij het publiek onder de aandacht te brengen. Natuurlijk ontbreekt ook de column van CODA directeur Carin Reinders niet.