Historisch Café

van
02.11.2018 17:00
t/m
02.11.2018 19:00

Historisch Café

Jubileumeditie Historisch Café

Vrijdag 1 fabruari | CODA Museum | gratis toegang

Vrijdag 1 februari vieren we de 75ste editie van het Historisch Café met een pubquiz over de geschiedenis van Apeldoorn. Stel een team van maximaal vijf personen samen, meld je aan en test je kennis van Apeldoorn! Deelname is gratis en iedereen kan meedoen, jong en oud(er).

Het eerste Historisch Café had plaats op vrijdag 6 september 2001 en stond in het teken van het thema van Open Monumentendag ‘Huis en Haard’. En nu, ruim 18 jaar later, staat op 1 februari het 75ste Historisch Café gepland. Een jubileumeditie met een quiz over de geschiedenis van Apeldoorn, vol met vragen over onder andere monumenten, archeologie en het koninklijk huis. De quiz wordt deze avond gepresenteerd door prof. dr. Dolly Verhoeven (hoogleraar Gelderse geschiedenis aan de Radboud Universiteit) en Fred de Graaf (oud-burgemeester van Apeldoorn) is jurylid.

De quiz wordt gespeeld in teams van maximaal vijf personen: stel een team samen met vrienden, familie of collega’s en speel mee! Je kunt op de middag zelf ook bij een team aansluiten of met anderen ter plekke een team vormen. Wil je zeker zijn van een plek, meld je team dan van tevoren aan door een mail te sturen naar a.vanderhorst@coda-apeldoorn.nl onder vermelding van je teamnaam en het aantal deelnemers. Deelname aan de quiz en toegang tot deze jubileumeditie in CODA Museum is gratis.

Over het Historisch Café

Het Historisch Café wordt georganiseerd in CODA Café en is de ontmoetingsplek voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Apeldoorn. Het Historisch Café is een initiatief van Erfgoedplatform Apeldoorn en wordt in samenwerking met CODA meerdere keren per jaar georganiseerd. Ieder Historisch Café heeft zijn eigen thema en verschillende sprekers lichten dat thema toe met boeiende verhalen.

Geïnformeerd blijven? Bezoek het Geheugen van Apeldoorn en praat mee over de geschiedenis van Apeldoorn.

Historisch Café in 2019

Het Historisch Café is in 2019 geopend op vrijdag 5 april, 7 juni, 6 september en 1 november.