Historisch Café

van
02.11.2018 17:00
t/m
02.11.2018 19:00

Historisch Café

Historisch Café in het teken van verbouwen en eieren

Vrijdag 2 november | CODA Café, Vosselmanstraat 299 in Apeldoorn | gratis toegang

Tijdens het Historisch Café van november staan twee onderwerpen centraal: de verbouwing bij CODA en het boek Wat doen de eieren? van Dick Veenhuizen.  Iedereen is vrijdag 2 november van harte welkom in CODA Café; het programma start om 17.00 en de toegang is zoals altijd gratis.

Realisatie centrale entree en verbouwing CODA

CODA gaat verbouwen: er wordt één centrale entree gerealiseerd en daarnaast wordt onder andere ook de bibliotheek (met de historische presentatie en paviljoens) opnieuw ingericht. Met de verbouwing van de centrale entree wordt CODA nog beter zichtbaar als het cultuurhuis van Apeldoorn. Bezoekers komen via één centrale plek binnen waar ze in één oogopslag kunnen zien wat CODA te bieden heeft: een museum, bibliotheek, café, winkel, archief en een kenniscentrum. CODA directeur Carin Reinders vertelt deze middag meer over de plannen en ideeën waar niet alleen een trendy nieuw CODA Café deel van uitmaakt, maar bijvoorbeeld ook een nieuw Experience Lab en de herinrichting van de begane grond en eerste verdieping van de bibliotheek.

Wat doen de eieren?

In oktober verscheen het boek Wat doen de eieren? van Dick Veenhuizen waarin hij op boeiende wijze vertelt over de grootste en meest invloedrijke eierexporteur in Apeldoorn: Dekker & Heinen. Het bedrijf  begon als winkel in koloniale waren maar schakelde al snel over op het grootschalig opslaan en exporteren van eieren. In de jaren vijftig van de vorige eeuw ontwikkelde het zich als grootste eierexporteur van Nederland. Tijdens dit Café vertelt hij meer over dit boek, dat overigens een uitgave van VOA (Vereniging Oud Apeldoorn) is.

En verder…..

Natuurlijk ontbreekt het alom bekende nieuwsblok niet waarin aanwezigen een minuut de tijd krijgen om een activiteit bij het publiek onder de aandacht te brengen.

Het Historisch Café is een initiatief van Erfgoedplatform Apeldoorn en wordt vrijdag 2 november van 17.00 tot 19.00 uur gehouden in CODA Café, Vosselmanstraat 299 in Apeldoorn. De toegang is zoals altijd gratis. Het eerste Historisch Café in 2019 staat gepland op vrijdag 1 februari.

Over het Historisch Café

Het Historisch Café wordt georganiseerd in CODA Café en is de ontmoetingsplek voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Apeldoorn. Het Historisch Café is een initiatief van Erfgoedplatform Apeldoorn en wordt in samenwerking met CODA meerdere keren per jaar georganiseerd. Ieder Historisch Café heeft zijn eigen thema en verschillende sprekers lichten dat thema toe met boeiende verhalen.

Geïnformeerd blijven? Bezoek het Geheugen van Apeldoorn en praat mee over de geschiedenis van Apeldoorn.

Historisch Café in 2018

Het Historisch Café is in 2018 geopend op vrijdag 7 september en 2 november.