Gedichtendag

van
31.01.2019 19:30
t/m
31.01.2019 21:30

Gedichtendag

Opening Nationale Poëzieweek

Donderdag 31 januari | CODA Auditorium

De Nationale Poëzieweek wordt zoals ieder jaar geopend met Gedichtendag: een avond die in het teken staat van (gesproken) poëzie rondom een jaarlijks wisselend thema. Dit jaar heeft dit openingsfeest plaats op donderdag 31 januari 2019 en het thema is ‘Vrijheid’. De locatie is zoals altijd CODA Auditorium; de avond begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en is rond 21.30 uur afgelopen. Kaarten zijn vanaf vrijdag 28 december te koop bij CODA (ook online) en bij Nawijn & Polak.

Programma

Momenteel zijn we bezig met het samenstellen van het programma en het vormgeven van de avond, waarbij we al wel kunnen zeggen dat het een bijzondere Gedichtendag wordt: naast gesproken poëzie is er ook aandacht voor andere uitingsvormen van poëzie zoals dans en zang door bijvoorbeeld rapper Dani (Daniel Maksimov). Hij leverde samen met meer dan 500 leerlingen uit het voortgezet onderwijs in Apeldoorn een bijdrage aan het Verzet!-project tijdens de tentoonstelling Beauty of the Battle; dit project sluit goed aan bij het thema van deze Gedichtendag. Samen hebben ze onder woorden gebracht wat (on)vrijheid voor hen betekent.

Net als voorgaande jaren kan iedereen weer meedoen aan de dichtwedstrijd. Daarnaast organiseren we deze keer ook een ontwerpwedstrijd waarbij we jong en oud(er) uitnodigen een ontwerp te maken voor de voorkant van de dichtbundel. Hieronder in het kort een aantal richtlijnen voor beide wedstrijden:

Kaartverkoop

Kaarten voor Gedichtendag zijn vanaf vrijdag 28 december te koop bij CODA (ook online) en bij Nawijn & Polak. Deze kosten € 5,- voor CODA leden of in combinatie met besteding bij Nawijn & Polak óf € 7,50 voor niet-leden/losse verkoop. Toegang is inclusief koffie of thee voor aanvang en een dichtbundel waarin de voorgedragen van die avond en een aantal aanvullende gedichten zijn opgenomen.

Poëzieweek

De Poëzieweek heeft plaats van 31 januari tot en met 6 februari 2019 en wordt zoals altijd ook in CODA geopend met Gedichtendag.