Gedichten- dag in CODA

van
30.01.2020 19:30
t/m
30.01.2020 21:30

Gedichten- dag in CODA

Gedichtendag

Bijzondere editie van dit jaarlijkse poëziefeest met overdracht stadsdichterschap  

De Nationale Poëzieweek wordt zoals elk jaar geopend met Gedichtendag: een avond die in het teken staat van (gesproken) poëzie rond een jaarlijks wisselend thema. Dit jaar heeft dit openingsfeest plaats op donderdag 30 januari 2020 en het thema is ‘De toekomst is nu’. Belangrijk onderdeel van deze editie is de overdracht van het stadsdichterschap. De locatie is zoals altijd CODA Auditorium; de avond begint om 19.30 uur en is rond 21.30 uur afgelopen.

 

Het belooft een bijzondere avond te worden met niet alleen voordrachten door (voormalige) stadsdichters Willem Bierman, Ria Borkent, Hanz Mirck en Aad van der Waal, maar ook met de overdracht van het stadsdichterschap en voordrachten door Herman Kattemölle, de nieuwe stadsdichter.

 

Momenteel zijn we bezig met het samenstellen van het programma en het vormgeven van de avond, waarbij we nu al wel kunnen zeggen dat het een afwisselend programma wordt. Naast gesproken poëzie is er ook aandacht voor andere uitingsvormen van poëzie zoals spoken word en pantomime.

 

Kaartverkoop

Kaarten voor deze Gedichtendag zijn via onderstaande link te koop en kosten € 5,- (CODA leden); niet-leden betalen € 7,50. Toegang is inclusief koffie of thee voor aanvang en een dichtbundel waarin de voorgedragen gedichten van die avond zijn opgenomen.

 

Deze kaarten zijn overigens ook te koop bij de balie in CODA Centrale Bibliotheek, CODA dok Zuid en CODA De Maten en bij Nawijn & Polak in Apeldoorn.

 

Poëzieweek

De Poëzieweek heeft plaats van 30 januari tot en met 5 februari 2020 en wordt zoals altijd ook in CODA geopend met Gedichtendag.