Poëzieweek en dichtwedstrijd

van
27.01.2022
t/m
02.02.2022

Poëzieweek en dichtwedstrijd

Poëzieweek

Natuur is dit jaar het thema van De Nationale Poëzieweek die plaatsvindt van 27 januari t/m 2 februari 2022. De bijbehorende Gedichtendag-bijeenkomst in CODA kan dit jaar door coronamaatregelen helaas niet doorgaan. De dichtwedstrijd verlengen we t/m 16 januari. 

 

 

Dichtwedstrijd

Laat je inspireren door het thema Natuur, de foto van stadsfotograaf Sven Scholten of het gedicht van stadsdichter Herman Kattemölle en schrijf een gedicht, poetry slam of rap over dit thema.

 

Van de winnende gedichten en het gedicht van Kattemölle wordt een mooie laserprint gemaakt in hout die gezamenlijk met een print van de foto van Scholten tentoongesteld worden in de bibliotheek tijdens de Poëzieweek. De winnaars ontvangen de laserprint na afloop. Ook nodigen we de winnaars na de jurering uit gefotografeerd te worden met het winnende werk. Deze beelden worden gedeeld op de social media kanalen van CODA.

Deelname

Stuur jouw inzending (een gedicht op papier of een rap of poetry slam op video) uiterlijk 16 januari 2022 naar gedichtendag@coda-apeldoorn.nl of via onderstaand formulier. Vergeet niet je naam, telefoonnummer en leeftijd erbij te vermelden. 

 

Uit de inzendingen kiezen Carin Reinders (directeur-bestuurder CODA), Herman Kattemölle (stadsdichter Apeldoorn), Aad van der Waal (oud-stadsdichter Apeldoorn) en Dani (stadsrapper Apeldoorn) de winnaars.