Poëzieavond – Inside the outside

van
02.06.2022 19:00
t/m
02.06.2022 21:00

Poëzieavond – Inside the outside

Poëzieavond

De natuur is al eeuwenlang een bron van inspiratie voor kunstenaars, dichters en schrijvers; van William Wordsworth tot Toon Tellegen en van Barent Cornelis Koekkoek tot de kunstwerken in de tentoonstelling Inside the outside – pioneers in lens-based media, te zien in CODA Museum tot en met 25 september. Tegen de achtergrond van deze prachtige tentoonstelling die de relatie tussen mens en natuur onderzoekt, vindt op donderdag 2 juni de Poëzieavond plaats. Evenals de Poëzieweek eerder dit jaar staat ook deze Poëzieavond in het teken van de natuur. Stadsdichter Herman Kattemölle en spreker Guus Essers presenteren de avond. Stadsorganist Toon Hagen verzorgt de muzikale intermezzo’s op de piano.

De stadsdichter en -organist brengen daarnaast samen met Guus Essers en zangeres Ineke Telgen een aantal gedichten ten gehore die Herman Kattemölle eerder op muziek zette. Er zijn voordrachten van André de Graeff, Kees Kuiper en Ineke Telgen. Ook de gedichten van Annette Akkerman, Desiree Mekke en Els de Groen – de prijswinnaars van de dichtwedstrijd Nationale Poëzieweek 2022 – worden voorgedragen. Voor deze wedstrijd lieten zij zich tijdens de Poëzieweek in januari van dit jaar inspireren door het thema natuur, een foto van stadsfotograaf Sven Scholten en een gedicht van Herman Kattemölle. De winnende gedichten zijn met een lasersnijder uitgesneden in CODA ExperienceLab en te zien in CODA Bibliotheek.

Beeld: Natascha Libbert

Over Inside the outside – pioneers in lens-based media

De relatie tussen mens en natuur is eeuwenlang een inspiratiebron voor dichters, kunstenaars en schrijvers. Vaak is die relatie lyrisch of romantisch, maar soms ook gecompliceerd. We houden van de natuur, maar zien tegelijkertijd ook hoe onverschillig diezelfde natuur kan zijn bij natuurgeweld en oorlogen. Onze liefde voor de natuur staat bovendien is schril contrast met onze omgang met de natuur. Inside the outsidepioneer in lens-based media onderzoekt met het werk van 17 kunstenaars de verhouding tussen mens en natuur. 

Praktisch

Inloop (met koffie en thee): vanaf 19.00 uur 
Kaarten: met CODA pas: € 5,- | zonder CODA pas: € 7,50  

In de pauze geniet je van een drankje of een korte rondleiding door Inside the outside