Fotocafé met Ellen Kooi bij Inside the outside

van
25.09.2022 13:00
t/m
25.09.2022 17:00

Fotocafé met Ellen Kooi bij Inside the outside

Fotocafé met Ellen Kooi

Waar houdt een stadsfotograaf zich mee bezig en hoe verschilt dat van een natuurfotograaf? Wat is de betekenis van fotografie in een eindeloze online beeldwereld?

In deze reeks Fotocafés presenteren CODA Apeldoorn en Apeldoorn Photo avondsessies voor en door fotografie- en kunstliefhebbers. Van mei t/m september vindt er elke maand een fotocafé plaats. Een fotograaf vertelt over een onderwerp uit de (werk)praktijk en bezoekers kunnen vragen stellen over het thema, fotografie en de tentoonstelling. Ook kun je als bezoeker eigen werk meenemen om met andere deelnemers te bespreken onder het genot van een drankje in CODA Café. Tijdens deze avond is er alle tijd en ruimte om de tentoonstelling Inside the outside: pioneers in lens-based media te bezoeken. Het Fotocafé is inclusief een rondleiding door deze unieke tentoonstelling die het werk van natuurfotograaf Richard Tepe (1864-1952) samenbrengt met het werk van 16 hedendaagse kunstenaars en fotografen. Ontdek de relatie tussen mens en natuur van vroeger tot nu door de lens van de camera.

Programma 25 september

  • 13.00 Introductie door CODA, directeur Carin Reinders.
  • 13.10 Interview Ellen Kooi door archivaris en tentoonstellingsmaker Stefan Rutten en Monic Breed (IVN).
  • 14.00 Uitreiking Winnaar Fotochallenge door Apeldoorn Photo.
  • 14.15 Pauze in CODA Café.
  • 14.45 Rondleiding door archivaris en tentoonstellingsmaker Stefan Rutten en twee CODA rondleiders door Inside the outside.
  • 15.30 Bezichtiging foto's winnaars Fotochallenge, Inside the outside of CODA Café.
  • 17.00 Sluit.

TIP: doe mee aan de natuurfoto-challenge van CODA en Apeldoorn Photo en maak kans op € 150,-. Klik hier om jouw (vakantie)foto in te sturen!