Familiedag Memory

van
21.09.2019 10:00
t/m
21.09.2019 16:00

Familiedag Memory

Familiedag Memory – dagprogramma in het kader van dementie

CODA organiseert in samenwerking met Alzheimer Nederland afdeling Oost Veluwe en de gemeente Apeldoorn een afwisselende familiedag voor 3 generaties tijdens Wereld Alzheimerdag.

’s-Morgens zijn er twee trainingen GOED omgaan met dementie (opgeven via aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl). Vanaf 13.00 uur kunnen alle leeftijden aan de slag met onder andere: een ritmische breinstimulatie Samen bewegen op muziek, een demonstratie van Memory Lane door Home Instead, een schilderworkshop door het Kunstzinnig Brein/Afasie centrum, een Doe-activiteit en voorlezen voor kinderen, en een voordracht Hartzeer door Karin Fennis. 

 

Programma

Deze familiedag heeft plaats op Wereld Alzheimerdag en sluit tevens aan bij de tentoonstelling Ma, foto’s van Margi Geerlinks. Tussen 13.00 en 16.00 uur zijn er uiteenlopende activiteiten voor (en met) drie generaties. Uiteraard kunt u ook een bezoek brengen aan Ma; deze foto-expositie is gratis te zien op de tussenverdieping bij CODA Museum.

 

Een overzicht van de activiteiten, voor en met drie generaties:

13.00 – 16.00 uur            

Demonstratie Memory Lane door Home Instead

 Memory Lane is een hulpmiddel dat als doel heeft om senioren zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen. Het bevat foto’s, fotoboeken of beelden uit het verleden en een agenda die op afstand te vullen is. Memory Lane is niet alleen een heugensteuntje, maar ook de verbinding tussen familieleden en de professionele zorg.

Memory spelen

Wie heeft dit als kind niet gespeeld? Op verschillende plaatsen liggen memorykaarten; leuk om met verschillende generaties te spelen! 

13.45 uur

Samen bewegen op muziek volgens de Ronnie Gardiner-methode

Onder leiding van Inge Zuethof

14.00 – 16.00 uur

Schilderworkshop door Kunstzinnig Brein / Afasiecentrum

Voordracht Hartzeer door Karin Fennes, mantelzorgconsulent / verhalenverteller (duur: circa 30 minuten) Hartzeer is een verhaal over hoe liefde en zorg samen opgaan.

14.45 uur

Samen bewegen op muziek volgens de Ronnie Gardiner-methode

Onder leiding van Inge Zuethof

16.15 uur

Voorpremière familiefilm Kapsalon Romy in GIGANT

Tijdens deze Familiedag wordt in GIGANT (op loopafstand van CODA) de film Kapsalon Romy gedraaid naar het gelijknamige kinderboek van Tamara Bos. Deze familiefilm (8-88 jaar) vertelt het verhaal van oma Stine -die worstelt met beginnende Alzheimer- en de kracht van familiebanden.Kaartjes zijn vooraf te koop bij GIGANT (Nieuwstraat 377) en kosten € 9,50.

Op vertoon van CJP, CODA pas én voor kinderen t/m 13  jaar kost een kaartje € 5,-.