Familiedag Inside the outside en Cosy Corner

van
26.06.2022 13:00
t/m
26.06.2022 16:00

Familiedag Inside the outside en Cosy Corner

Inside the outside en Cosy Corner

Let op: Wegens ziekte is Elise ‘t Hart niet aanwezig bij de familiedag in CODA Museum. De familiedag gaat door onder begeleiding van onze CODA docenten met verschillende maakactiviteiten bij o.a. fotografietentoonstelling Inside  the outside. Gratis t/m 15 jaar en met je CODA pas of Museumkaart.

 

 

Tijdens de familiedag neemt geluidskunstenaar Elise ’t Hart je mee in de wereld van huisgeluiden: van pruttelende koffiezetapparaten, krakende traptreden, piepende deuren tot snurkende konijnen. Ze spitst, verrast en traint je oren tijdens de workshop Luisteren naar Huisgeluid. Vervolgens kun je zelf aan de slag in de tentoonstelling met het ontdekken van geluiden. Om 13:00, 13:45, 14:30 en 15:15 uur geeft Elise korte demonstraties van allerlei huisgeluiden.

Van 29 mei t/m 4 september bezoek je de tentoonstelling Cosy Corner in de Noordzaal van CODA waarbij de bezoeker bewust gemaakt wordt van alledaagse geluiden.

Instituut voor Huisgeluid

Huisgeluiden: geluiden die vaak langs je heen gaan maar enorm veel invloed op je hebben. Huisgeluiden kunnen zorgen voor een fijn en huiselijk gevoel, bijvoorbeeld wanneer je thuiskomt en je de klok hoort tikken (zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens). Geluiden kunnen ook een averechts effect hebben: ze zijn hard, irritant of soms zelfs ondraaglijk. Speciaal voor deze gewone, dagelijkse geluiden richtte Elise het Instituut voor Huisgeluid op.

Camera Natura

Breng ook een bezoek aan de tentoonstelling Inside de outside waarbij de relatie tussen natuur en de mens centraal staat. Hier zie je onder andere foto's van pionier en natuurfotograaf Richard Tepe. Zijn foto's kwamen vaak voort uit onderzoek naar flora en fauna. In de tijd van Tepe fotografeerden mensen zichzelf nauwelijks en al helemaal niet in de natuur. Tegenwoordig maken we foto's op elke plek die we mooi vinden. Bekijk foto’s van Tepe vanuit kikker- en vogelperspectief, bepaal een (com)positie en pak je camera erbij! Hoe sta jij (op beeld) ten opzichte van de natuur in de tijd van Tepe? Deel je foto via Instagram Stories, tag @codaapeldoorn en zie jezelf terug op het account van CODA!

Wonderbloemen

Fotograaf Elspeth Diederix laat niet alleen de schoonheid van de natuur zien, maar toont ons ook haar kwetsbaarheid: van een fragiel steeltje dat een bos bloembladeren draagt tot zwevende koraalsliertjes op de zeebodem. In CODA Atelier maak je je eigen bloem met boodschap en die zet je bloem in de wondertuin tussen alle andere bloemen!

Programma

Aanvang: 13:00 uur
13:00, 13:45, 14:30 en 15:15 uur: Demonstraties huisgeluiden door Elise 't Hart
14:00 uur: Rondleiding door CODA museum en bezoek Inside the Outside

De familiedag is gratis te bezoeken met een museumticket.

Foto: Sushilla Kouwen