Cultuurpitstop binnenstebuiten - scan & ontdek!

van
05.08.2020
t/m
30.08.2020

Cultuurpitstop binnenstebuiten - scan & ontdek!

Cultuurpitstop binnenstebuiten - scan & ontdek!

In het glazen gedeelte van ons cultuurhuis zijn CODA Museum en CODA Café gevestigd. Metershoge en -brede wanden geven bezoeker én voorbijganger een blik op welke ruimte je zou kunnen bewonderen door je weg te vervolgen door die ene deur of gang. De weg van entree naar museum is een unieke samenkomst van architectuur, kunst, natuur en geschiedenis. Laat je verrassen tijdens deze cultuurpitstop en ontdek de verhalen achter de werken en beelden en de relatie die ze hebben met de tentoonstellingen in CODA Museum, de CODA collectie of één van de vele activiteiten uit onze programmering. In dit mini ‘walk by’ museum kun je 24/7 terecht: scan, lees, raak (ook buiten openingstijden) geïnspireerd of ontdek direct dat werk of die activiteit in ‘real life.’ 

 

Wist je dat je met een CODA-bibliotheekpas gratis CODA Museum kunt bezoeken en veel van deze werken kunt bewonderen? Ook hebben kinderen t/m 15 jaar gratis toegang!

Met Cultuurpitstop binnenstebuiten ontdek je:

  • De Bugattiring uit het archief van Onno Boekhoudt. Dit kunstenaarssieraad is momenteel te zien in tentoonstelling Alles is studie
  • Detailshots van werken van Mamma Andersson en Claire Harvey uit tentoonstelling The Future is Female – Love Letters die je meenemen naar het moment van nu: zomer en vakantie op de Veluwe! 
  • Het recent door CODA aangekochte werk in miniatuur Cosmic Peacock van Roos Holleman. Ontdek een ruime selectie van haar werk in tentoonstelling Animalia – verzameling van pracht & pastel
  • Een preview van het programma van de Open Monumentendagen Apeldoorn. 
  • Alle ins & outs over routekaart Tour de Forêt waarmee je de natuur kunt ontdekken door de ogen van een kunstenaar. 
  • Een handgeschreven Love Letter aan kunst die tijdelijk in quarantaine is geweest. Stuur online zelf ook een brief in voor iemand die je hebt gemist deze tijd en CODA post ‘m in een enveloppe gemaakt van gerecyclede tentoonstellingsposters. 
  • Het unieke meterslange halssieraad Python van David Bielander dat momenteel eveneens te zien is in Animalia. 
  • Een miniatuur van het eerste werk dat je verwelkomt in zeer groot formaat in The Future is Female in CODA Museum: een zelfportret op kaasdoek van Lise Sore. 
  • CODA Buitenatelier waar je aan de slag gaat met De Hertenroedel van Jos van Doorn, De Drie Gratiën van Ossip Zadkine en Het Steenbokje van Hildo Krop.