CODA FabLab Summerschool 2020 Week 1 & 2 – Makers van de toekomst: 3D printing

van
24.06.2020
t/m
30.07.2020

CODA FabLab Summerschool 2020 Week 1 & 2 – Makers van de toekomst: 3D printing

Makers van de toekomst: 3D printing

Tijdens de vakantie biedt CODA FabLab een speciaal programma vol met uitdagende opdrachten. Deze zomer bieden we doorlopend challenges om thuis aan de slag te gaan en kun je de daaropvolgende week kun je een Makerclass volgen over hetzelfde onderwerp. De eerste twee weken staat 3D printen in de spotlight (t/m 31 juli), daaropvolgend fashion recycling (3 t/m 14 augustus) en sluiten we af met het thema bio design (17 t/m 28 augustus). Een toffe combinatie van thuis aan de slag zijn met innovatieve technieken plus extra mogelijkheden om deze te ‘masteren’ in CODA FabLab. Ontdek de wereld van 3D, lasersnijden, programmeren en hergebruik! 

Online digitale design challenge 3D printing

In deze eerste weken duiken we gedurende de online challenge dieper in de wondere wereld van 3D printen. In CODA staat een 3D printer die van vloeistof hard plastic kan maken. Bekijk de online tutorial op deze pagina en ga thuis aan de slag! 

  1.  Hoe ziet een virus er volgens jou precies uit? Dit kan echt van alles zijn, laat je fantasie erop los. Misschien heeft het virus dat jij maakt wel ogen, een mond of een speciale kleur? Je werkt met een software waarbij je start met een bolletje ‘digitale klei’ waar je vervolgens alle kanten mee op kunt: van voor naar achter en van links naar rechts. 
  2. Bekijk de tutorial in z’n geheel en ga zelf aan de slag. Ben je tevreden met jouw ‘virus-ontwerp’ en wil je hem door CODA uit laten printen? Mail hem dan naar innovatie@coda-apeldoorn.nl. In de tutorial wordt uitgelegd hoe je het bestand kunt versturen zodat hij geprint kan worden. Mail je het ontwerp? Dan wordt het voor je uitgeprint en voor je klaargelegd om op te halen (versturen naar je thuisadres kan ook in overleg per mail). Het object wordt ongeveer 5x5 cm en kost 8,50 per print. Let op! Je kunt je ontwerp opsturen tot en met 30 augustus. De print wordt de week daarop naar je opgestuurd. De printer waarmee je ontwerp geprint wordt heeft de mogelijkheid tot printen in meerdere kleuren. Voor jouw ontwerp kies je een kleur uit, de 3D printexpert zoekt een kleur uit die hier zo dichtbij mogelijk in de buurt komt.