CODA FabLab Summerschool 2020 - Makerclass fashion recycling

van
12.08.2020 10:30
t/m
12.08.2020 12:00

CODA FabLab Summerschool 2020 - Makerclass fashion recycling

CODA FabLab Summerschool 2020 - Makerclass fashion recycling

Woensdag 5 en 12 augustus van 10.30-12.00 uur | CODA FabLab | 7+ jaar | € 10,-

Tijdens de vakantie biedt CODA FabLab een speciaal programma vol met uitdagende opdrachten. Deze zomer bieden we doorlopend challenges om thuis aan de slag te gaan en kun je in CODA FabLab makerclasses volgen over dezelfde onderwerpen. Deze weken staat ‘innovatie X textiel’ in de spotlight (t/m 16 augustus). We sluiten de zomer af met het thema bio design (17 t/m 28 augustus). Een toffe combinatie van thuis aan de slag zijn met innovatieve technieken plus extra mogelijkheden om deze te ‘masteren’ in CODA FabLab. Ontdek de wereld van 3D, lasersnijden, programmeren en hergebruik!

Family Makerclass fashion recycling

In de Makerclass leer je alles over de effecten die digitale technieken kunnen hebben op textiel! Je maakt gebruik van verschillende stoffen gemaakt van gerecyclede kledingstukken en textiel. Grijp een oud (kleding)stuk uit de bak in CODA FabLab en onderzoek de verschillende effecten die digitale technieken op stoffen kunnen hebben. Je maakt hierbij gebruik van de apparatuur in CODA FabLab. Maak onder andere originele opdrukken met behulp van de 3D printer en ontwerp een gaaf design voor de supersnelle digitale borduurmachine. Je kunt bijvoorbeeld een patch maken die je later op je jas kunt spelden.

Let op: het kan zijn dat jouw ontwerp niet binnen de tijd van de workshop af is, het ontwerp ligt dan de volgende dag voor je klaar bij de centrale balie van CODA.

Andere Makerclasses tijdens de zomervakantie:

·         Makerclass 3 – Natuurlijk, afval! - woensdag 19 & woensdag 26 augustus (tickets binnenkort beschikbaar).

Fashion Recycle Hub

Wist je dat we in het najaar van 2020 CODA ExperienceLab openen? Het wordt een maakplaats en showroom die kunst, vormgeving, innovatie en ambacht samenbrengt. Het ExperienceLab is een plek waar talent zich kan ontwikkelen, van kunstenaars en studenten tot makers, creators en bedrijven. Eén van de stations van het ExperienceLab wordt de Fashion Recycle Hub: hiermee wil CODA informeren over de mogelijkheden tot het recyclen en hergebruiken van kleding, accessoires en andere textiele items. Zo laat CODA onder andere zien dat kapotte kleding gemakkelijk gerepareerd kan worden en dat van ‘onherstelbare’ stukken geweldige nieuwe items gemaakt kunnen worden. Hierbij wordt specifiek aandacht geschonken aan de combinatie van ambacht, nieuwe technologieën en ‘21st century skills’