Inloopspreekuur Centenkwesties

van
09.02.2023 10:00
t/m
09.02.2023 12:00

Inloopspreekuur Centenkwesties

Inloopspreekuur Centenkwesties

Centenkwesties: gratis spreekuur voor iedereen met vragen over geld(zaken) 

 

Centenkwesties is een inloopspreekuur van de gemeente Apeldoorn waar u terecht kunt met al uw vragen over geld. Hier krijgt u advies en ondersteuning, passend bij de vraag. Dit spreekuur is op verschillende momenten en op verschillende locaties in Apeldoorn toegankelijk, onder andere in CODA Centrale Bibliotheek en CODA dok Zuid. Uiteraard volgen wij de op dit moment geldende maatregelen vanuit het RIVM. 

 

Centenkwesties helpt om (weer) grip te krijgen op uw persoonlijke financiën. Dat kan op verschillenden manieren; tijdens het spreekuur wordt besproken waar behoefte aan is. Denk aan het ordenen van de financiële administratie, een inkomenscheck of hulp bij het aflossen van schulden. Eventuele vervolgafspraken worden in overleg op een geschikte locatie ingepland.

De thema’s en vragen die tijdens het Centenkwestie-spreekuur aan bod kunnen komen, zijn:

  • Levensgebeurtenissen: scheiden, verhuizen, samenwonen;
  • Inkomen: toeslagen, voorzieningen, uitkeringen;
  • Schulden: schulden voorkomen, zelf aanpakken en hulp bij schulden;
  • Financieel gedrag: weerbaarheid voor verleidingen en gedrag;
  • Financieel systeem: administratie ordenen en bijhouden, betalingen doen, begroten en (digitale)potjes maken.

 

In CODA Centrale Bibliotheek is er elke donderdag (m.u.v. feestdagen) een spreekuur van 10.00 tot 12.00 uur; deze locatie is vooral bedoeld voor mensen die wonen in het postcodegebied 7311-7317. Woont u in het postcodegebied 7331-7339, dan bent u op dinsdag tussen 14.00 en 16.00 uur van harte welkom in CODA dok Zuid. 

 

Naast bovengenoemde locaties in CODA kunt u ook terecht bij de locaties die vermeld staan op de websitepagina https://www.apeldoorn.nl/centenkwesties

Centenkwesties is een initiatief van de gemeente Apeldoorn, Schuldhulpmaatje, de Kap, Stimenz, MEE Veluwe en CODA.