Bunker Seyss-Inquart in virtual reality

van
30.10.2018 10:00
t/m
30.10.2018 11:30

Bunker Seyss-Inquart in virtual reality

Seyss-Inquart

Verzamelpunt: CODA VR Lab | gratis toegang | aanmelden is niet nodig

Aan de Loolaan 554 in Apeldoorn zetelde vanaf het najaar van 1944 tot het eind van de oorlog het hoogste gezag in bezet Nederland: Rijkscommissaris Seyss-Inquart met zijn staf. In de eerste jaren na de oorlog stonden duizenden mensen in de rij om een blik te werpen in deze schuilkelder die in de stijl van de Rijkscommissaris ingericht was. Begin jaren ’50 ebde de belangstelling weg en gingen de deuren op slot. De bunker is sindsdien slechts bij zeldzame gelegenheden toegankelijk.

In CODA VR Lab word je in virtual reality door een gids rondgeleid alsof je terug bent in het jaar 1948 toen de bunker werd opengesteld voor publiek. Op de witgekalkte muren werden toen ook spottekeningen aangebracht. Zijn deze spottekeningen een vorm van opstand? Kom er achter tijdens deze bijzondere tour door de bunker.

Naast een virtual reality rondleiding, leiden we u deze ochtend ook graag rond langs de Historische Paviljoens op de eerste etage van CODA Centrale Bibliotheek. In deze paviljoens worden geluids- en beeldfragmenten gecombineerd met historische foto’s en objecten waarmee de rijke geschiedenis van Apeldoorn en omgeving op een bijzondere manier in beeld wordt gebracht.