Boekje Camera natura

van
01.05.2022
t/m
25.09.2022

Boekje Camera natura

Boekje Camera natura

Ontdek de uitdagingen van natuurfotograaf Richard Tepe en ga zelf aan de slag met kunst, fotografie en natuur met de uitgave Camera natura bij tentoonstelling Inside the outside. Je kunt het boekje gratis afhalen bij CODA (Vosselmanstraat 299) of hieronder downloaden voor thuis. In de tentoonstelling kun je bijvoorbeeld met kinderen (7+ jaar) aan de slag met het boekje. Kinderen t/m 15 jaar bezoeken CODA Museum gratis. 

Inside the outside

Tentoonstelling Inside the outside heeft zijn oorsprong in het werk van Richard Tepe (1864-1952), een van de eerste natuurfotografen in Nederland en met werk vertegenwoordigd in de collectie van CODA Archief. Zijn analoge fotografie wordt omringd door het werk van 16 hedendaagse kunstenaars die de indrukwekkende schoonheid en de overweldigende kracht van de natuur tonen of juist onze omgang met en verhouding tot de natuur onderzoeken, bevragen en bekritiseren. In de tijd van Tepe stond het fotograferen van de natuur nog in de kinderschoenen en was het bovendien een flinke uitdaging.

De natuur is een tijdloos en populair onderwerp in fotografie, documentaires en films. Nieuwe media en digitale technieken bieden steeds meer perspectieven op natuurfotografie en geven ons een beter beeld van de ontwikkelingen van de aarde en invloed van de mens op onze leefomgeving. Richard Tepe was natuurliefhebber en -beschermer en naast fotograaf ook educator en schrijver. Zijn foto’s zijn belangrijk geweest bij de waardering van Nederlanders voor de natuur. Tepe werkte onder andere samen met bioloog en wetenschapper Jac. P. Thijsse. Samen waren zij pioniers op het gebied van natuureducatie en een van de eersten die zich in hebben gezet om de natuur te beschermen.