Boek & Film

van
22.10.2019 19:30
t/m
22.10.2019 21:30

Boek & Film

Voorpremière 'Kom hier dat ik u kus'

Voor liefhebbers van goede literatuur en betere films bieden GIGANT en CODA gezamenlijk de serie Boek & Film, dé gelegenheid om actuele boekverfilmingen te zien. Dinsdag 8 december is dat de voorpremière van de tragikomische verfilming van Kom hier dat ik u kus naar de succesvolle roman van Griet Op de Beeck. De avond begint zoals altijd om 19.30 uur in GIGANT met een inleiding door filmdocent Harry Peters; de boeken zijn (in beperkte oplage) te leen in CODA Bibliotheek. Uiteraard gelden zowel in GIGANT als in CODA aangepaste maatregelen en richtlijnen in verband met corona; actuele informatie hierover is op beide websites te vinden.

 

Het verhaal

Mona is negen jaar oud als haar moeder bij een auto-ongeluk komt te overlijden. Haar vader Vincent krijgt al snel een nieuwe vriendin (Marie) die het gezin inkomt als vervangende moeder en alle aandacht opeist. Mona maakt er op haar manier maar het beste van, want ze wil niet dat dit nieuwe gezin ook uit elkaar valt. Ze voelt zich verantwoordelijk en doet er alles aan om het te laten slagen, ook al gaat dat ten koste van haarzelf. Het wordt haar manier van leven. Ook als volwassene doet Mona haar uiterste best om iedereen gelukkig te maken. Maar de volwassen Mona beseft dat de wereld gevuld is met ego’s en eigendenkers en dat ze het heft in eigen handen zal moeten nemen om uiteindelijk zelf een gelukkig leven te kunnen leiden.

 

De officiële release van deze boekverfilming is donderdag 10 december, maar de voorpremière is 8 december dus te zien in GIGANT! Kom hier dat ik u kus is een tragikomische verfilming van de gelijknamige, succesvolle roman van Griet Op de Beeck en toont hoe Mona zich als kind, twintiger en dertiger een weg baant door het leven dat getekend is door de dood van haar jong gestorven moeder.

 

De avond

De avond in GIGANT begint om 19.30 uur met een korte inleiding door filmdocent Harry Peters waarna je gezamenlijk de film gaat kijken. Na afloop ontvang je een reader met informatie over het boek, de film, acteurs en regisseur.

 

Kaartverkoop Kaarten zijn te koop bij de kassa van GIGANT of online via www.gigant.nl. Een kaartje kost € 9,50 voor leden van CODA/Vrienden van GIGANT; niet-leden/vrienden betalen € 12,- per voorstelling. Bestel je je kaartje online, dan betaal je € 1,20 transactiekosten.

Boek & film

Voor liefhebbers van goede literatuur en de betere films bieden GIGANT en CODA de serie Boek & Film aan: een mooie gelegenheid om actuele boekverfilmingen te zien. De avond in Gigant begint om 19.30 uur met een korte inleiding door filmdocent Harry Peters, waarna de film getoond wordt. Na afloop krijg je een reader met informatie over het boek, de film, acteurs en regisseur.