Atlas van Apeldoorn: Berg en Bos

van
21.05.2021
t/m
31.10.2021

Atlas van Apeldoorn: Berg en Bos

Berg en Bos

In de serie Atlas van Apeldoorn zet CODA in samenwerking met partners van het Erfgoedplatform Apeldoorn, bewoners en andere betrokkenen jaarlijks een wijk of dorp in de gemeente Apeldoorn in de schijnwerpers. Tot en met oktober staat deze editie in het teken van de wijk Berg en Bos. Een wijk met een bijzondere ontstaansgeschiedenis waar Wegerif verschillende karakteristieke villa’s heeft gebouwd, maar ook een wijk waar ontspanning centraal stond (en staat) met onder andere het Boschbad, Prins Bernhard Dal, Koningin Julianatoren en Park Berg en Bos met een theehuis.

Activiteiten en programmering

Aanvankelijk zou de wijk Berg en Bos in de Atlas van 2020 al centraal staan, maar vanwege het coronavirus en de geldende maatregelen is die editie een jaar uitgesteld. Helaas zullen we ook dit jaar nog te maken hebben met verschillende (beperkende) maatregelen. Dit betekent onder andere dat georganiseerde activiteiten vermoedelijk pas vanaf de zomer en volgens de dan geldende richtlijnen kunnen plaatsvinden.

 

Een overzicht van deze activiteiten is opgenomen in het programmaboekje dat u hier kunt downloaden. Wie liever een gedrukt exemplaar heeft, kan hiervoor terecht bij de CODA-vestigingen en bij de promotiekraam van Erfgoedplatform Apeldoorn indien deze conform de richtlijnen vanuit de overheid weer geopend zijn.

 

Voor de meest recente informatie en de eventueel van toepassing zijnde maatregelen adviseren wij u om kort voor aanvang van die activiteit te kijken op de website van de desbetreffende vereniging of organisatie of op de website van Erfgoedplatform Apeldoorn.

 

Berg en Bos is alweer de veertiende Atlas van Apeldoorn. In voorgaande edities was er aandacht voor De Naald, Wenum Wiesel, Kerschoten, De Parken, Ugchelen, Orden, Hoenderloo, Zuid, Centrum, Beekbergen/Lieren/Oosterhuizen, de Maten, Loenen en Klarenbeek.