Atlas van Apeldoorn

van
10.04.2019
t/m
12.10.2019

Atlas van Apeldoorn

Atlas van Apeldoorn: Klarenbeek

Tijdens de Atlas van Apeldoorn zet CODA in samenwerking met partners van het erfgoed platform, wijk- of dorpsbewoners en andere betrokkenen jaarlijks één wijk of dorp binnen de gemeente Apeldoorn in de schijnwerpers.

Na een jaar geen Atlas staat dit jaar Klarenbeek centraal: in de periode van april tot en met oktober hebben allerlei activiteiten in en rond dit dorp plaats zoals wandelingen, fietstochten, een verhalentafel en een tentoonstelling. 

Klarenbeek is alweer de dertiende Atlas van Apeldoorn. In voorgaande edities was er aandacht voor De Naald, Wenum Wiesel, Kerschoten, De Parken, Ugchelen, Orden, Hoenderloo, Zuid, Centrum, Beekbergen/Lieren/Oosterhuizen, de Maten en Loenen. 

Zaterdag 12 oktober slotbijeenkomst bij Dijkhof Bouw

Dijkhof Bouw is opgericht in 1925 en is al meer dan 90 jaar gevestigd in Klarenbeek. Destijds begonnen als aannemersbedrijf Draaijer groeide het bedrijf uit tot Dijkhof Bouw (2000). Het afgelopen jaar heeft het bedrijf een ware metamorfose ondergaan: de kantoren zijn gemoderniseerd en uitgebreid en timmerfabriek Dijkhof Kozijnen is compleet vernieuwd.

 

Tijdens de slotbijeenkomst worden verschillende rondleidingen door het bedrijf gegeven waarbij u het eindresultaat van deze ingrijpende verbouwing kunt zien. Ook kunt u in de timmerfabriek zien hoe bijvoorbeeld monumentale kozijnen en ander timmerwerk gerestaureerd worden en hoe tegenwoordig met behulp van een CNC-gestuurd bewerkingscentrum kozijnen gemaakt worden.

 

Iedereen is deze middag van harte welkom om deze editie van Atlas van Apeldoorn af te sluiten. U vindt Dijkhof Bouw aan de Klarenbeekseweg 92 in Klarenbeek.