Vakantie lezen

Vakantie lezen

Ga mee op reis!

Op de camping, in de tuin, aan het strand, op de trampoline of op de bank: in de zomer kun je overal lezen - en met Vakantielezen wordt lezen extra leuk! Gaan jullie deze zomer mee op reis?

 

Vakantielezen is een spannende ontdekkingsreis voor beginnende lezers. CODA biedt dit digitale zomerleesprogramma aan voor kinderen in groep 3 en 4. Met Vakantielezen willen we samen het leesniveau van kinderen in de schoolvakantie op peil houden.

 

Kom meer te weten over Vakantielezen in het onderstaande filmpje.

 

Doe mee en maak kans op prijzen

Op de website www.vakantie-lezen.nl reizen jullie door zes landen zoals Dierenrijk, Sportmanië en Lachland. In elk land doen jullie opdrachten om zo te proberen de schat te vinden. En met deze digitale schattenjacht maken jullie ook nog eens kans op leuke prijsjes.

 

Wil je meedoen met je gezin?

  • Haal de gratis schatkaart op in een van de CODA Bibliotheken of gebruik de schatkaart die je op school hebt gekregen;
  • Meld je aan via www.vakantie-lezen.nl en maak de opdrachten;
  • Doe de drie opdrachten per land, schrijf het woord op en haal de sticker in de bibliotheek;
  • Heb je alle stickers verzameld? Maak een foto van jezelf met de volle landkaart, stuur deze in en maak kans op een prijs!


Hier vind  je de uitleg voor ouders. Meedoen kan tot en met zondag 12 september.  

Lees jezelf de wereld rond

Heb je altijd al een bezoekje willen brengen aan Lachland? Ben je benieuwd wie er in Sportmanië wonen? Voor Vakantielezen zijn er zes verhalen geschreven. Deze verhalen vind je op de website van Vakantielezen, maar je vindt  ze ook hieronder. Alle verhalen zijn geschreven op het leesniveau M3/E3. Lees jezelf de wereld rond!

 

  • Sprookjeseilanden: er is feest op het kasteel. De prins en prinses gaan trouwen, maar de heks is niet blij. Zij wil zelf met de prins trouwen. Ze bedenkt een slim plan. Valt het feest in het water? Lees het in dit sprookjesachtige stripboek.
  • De Griezelkust: welkom op de Griezelkust. Jeroen maakt de griezelsoep van zijn oma. Maar waar liggen alle ingrediënten? Lees het verhaal en ga samen met Jeroen op zoek naar alle spullen. Dit verhaal is dan ook een zoekboek!
  • Avonturenland: Jeroen is op zoek naar de schat. Kun jij hem helpen? Los de puzzels in dit boek op en ontdek waar de schat ligt.
  • Lachland: de inwoners van Lachland maken elkaar de hele dag aan het lachen. Doe mee en lach hard om dit grappige moppenboek.
  • Sportmanië: in dit land zit niemand stil, ook de spelers van Oranje niet. Van Dijk en De Jong willen voetballen, maar waar ligt toch de bal? Lees dit verhaal en ontdek of de spelers de juiste bal kunnen vinden.
  • Dierenrijk: wist je dat een giraf eet met zijn tong en wel 5 meter lang kan worden? Hoe we dat weten? Dat hebben we gelezen in ons weetjesboek. Reis ook mee naar het Dierenrijk.

Zomerse activiteiten in CODA

In de zomer is het tijd om samen leuke dingen te doen. Speciaal voor Vakantielezen kunnen kinderen tijdens de zomervakantie in de CODA-vestigingen aan verschillende activiteiten meedoen. Niet alleen heel leuk, maar hiermee stimuleer je ook de lees- en taalontwikkeling van je kind. Ze kunnen de opdrachten voor de schatkaart uitvoeren, nieuwe boeken halen en de beloningsstickers verzamelen. Meer over het zomerprogramma is binnenkort hier te lezen.

 

Cadeau van de bibliotheek

Of je nu wel of geen lid bent van CODA, in de online Bibliotheek-app krijgen deze zomer (juli en augustus) alle kinderen van 0-18 jaar eenvoudig toegang tot de complete jeugdcollectie van e-books en luisterboeken.