Scandinavië

Frank Åsnes: Vorm vs functie

Frank Åsnes (1962) woont en werkt zowel in Noorwegen als in Nederland. Speciaal voor CODA Paper Art ontwerpt hij een kleurstapeling van karton en wasknijpers. In architectuur staat techniek en functionaliteit meestal centraal. De kern van het werk van Åsnes bestaat uit een opstapeling van kleur. Die kleur geeft een extra dimensie aan zijn toren. In het gereedschap dat Åsnes tentoonstelt staat functionaliteit ook niet centraal. Hoewel zijn bijlen en hamers er zeer solide uitzien, is alles volledig opgebouwd uit karton!

Frank Asnes - Gereedschap
Frank Asnes - Gereedschap
Frank Asnes - Kleurentoren

Hanna Liljenberg: levende sieraden

De papieren en ijzeren broches van Hanna Liljenberg roepen herinneringen op aan koraal, sponsdieren en ontspruitende bloemknoppen. Haar sieraden zijn uniek, vol van kleur en leven. Sieraden van Lljenberg gaan een indringende relatie aan met de drager, ze lijken te groeien als koraal in warme oceaan. Haar organische sieraden draag je niet zomaar, ze vormen een extensie van wie we zijn en wie we graag willen worden.

Hanna Liljenberg - Vanitas
Hanna Liljenberg - Vanitas
Hanna Liljenberg - Vanitas

Janna Syvänoja: gelaagd papier

Janna Syvänoja (1960) vouwt, buigt en rijgt gerecycled papier zorgvuldig door dun staaldraad. Het stalen skelet dat Syvänoja gebruikt krijgt zo langzaam vorm en groeit uit tot een organisch sieraad. Het papier krijgt in zijn nieuwe vorm een grote dichtheid waardoor het bijna weer oogt als hout en gaat zo terug naar zijn natuurlijke oorsprong. In dit proces worden alle betekenissen en connotaties van het gerecyclede papier meegenomen. Door kaarten, catalogi en woordenboeken in te zetten krijgen Syvänoja’s sieraden een diepere associatieve lading.

Janna Syvänoja
Janna Syvänoja - Broche
Janna Syvänoja - Halsketting
Delen via:
Zoek in collecties