Jeroen Taalman

Zadelpunt

 

16.07 t/m 27.08.2017 | CODA de Verdieping

CODA brengt van 16 juli tot en met 27 augustus de beelden en gedichten van Jeroen Taalman en Hanz Mirck samen in de tentoonstelling Zadelpunt. De tentoonstelling geeft een rijk beeld van hun periode als respectievelijk stadsfotograaf en stadsdichter.

Jeroen Taalman - stadsfotograaf 2015-2017

In april 2015 startte Jeroen Taalman (Bleskensgraaf, 1970) als eerste stadsfotograaf van Apeldoorn. Van de gemeente kreeg hij als taak de stad in beelden vast te leggen. Die opdracht vatte Taalman vrij op. Een breed scala aan foto’s is het gevolg. In zijn functie koos Taalman ervoor zeker niet alleen de mooie kanten van Apeldoorn vast te leggen.

Hanz Mirck - stadsdichter 2014-2016

Een samenwerking met stadsdichter Hanz Mirck (Zutphen, 1970) leverde in een aantal gevallen een bijzondere combinatie van beeld en poëzie op. De foto’s van Taalman gaan ook in deze expositie daarom vaak vergezeld van de woorden van Hans Mirck. Medea Huisman (1984) volgt Jeroen Taalman in augustus op als stadsfotograaf.

Het Portret van Apeldoorn

De tentoonstelling biedt ook ruimte aan Het Portret van Apeldoorn. Het Portret van Apeldoorn laat typische Apeldoornse plekjes zien, al zijn dat niet de bekende toeristische locaties. Stadsfotograaf Jeroen Taalman en beeldmaker Thomas Boelaars zijn op zoek gegaan naar plekken in Apeldoorn die samen iets van de identiteit van de bebouwde omgeving van Apeldoorn weergeven. Inwoners van Apeldoorn zullen de meeste plekken herkennen, maar zich soms afvragen waar een specifieke foto nu precies genomen is. Het Portret, dat op de buitengevel van CODA Centrale Bibliotheek was gemonteerd, werd op 27 augustus 2016 officieel gepresenteerd door wethouder Detlev Cziesso. Verder waren er bijdragen van Carin Reinders (CODA), Tom Meerman (Fotovakschool) en Hanz Mirck (stadsdichter).

Kent u een plek die iets van de aard van Apeldoorn weergeeft? Stuur dan een foto in via facebook.com/PortretVanApeldoorn.

Delen via:
Zoek in collecties