Renée Wolters – Winterreise

Winterreise

12.11.2017 t/m 07.01.2018 | CODA Museum

Winterreise is ongetwijfeld de meest duistere en fascinerende liederencyclus uit de klassieke muziek. Franz Schubert componeerde in 1827 de muziek bij de gedichtenreeks Die Winterreise van Wilhelm Müller. Beeldend kunstenaar en psychiater Renée Wolters (1947, Groningen) liet zich inspireren door de liederen. Een selectie van haar schilderijen wordt van 12 november 2017 tot en met 7 januari 2018 in CODA Museum getoond.

In haar werk probeert Wolters de diepere betekenis van de liederen te ontsluiten, die het verhaal vertellen van een naamloze jongeling, die tijdens een eenzame winterse zwerftocht probeert een verloren liefde te verwerken. De bezoeker wordt meegenomen op een universele reis door een desolate wereld, waar gevoelens van verlies, schaamte en verlangen, hoop en wanhoop naar voren worden gebracht.

Concert

Een selectie van de liederen uit die Winterreise wordt op 25 november uitgevoerd door een van Nederlands meest toonaangevende baritons, Henk Neven en getalenteerd pianiste Cathelijne Maat tijdens een concert in CODA Museum. Lees meer over het concert.

Delen via:
Zoek in collecties