Unlock je blok

12.06.2017 t/m 09.07.2017 | CODA de Verdieping

De Nederlandse Hoedenvereniging organiseert jaarlijks een wedstrijd onder haar leden, met ieder jaar een ander thema of uitgangspunt. Dit jaar heeft Guy Morse-Brown speciaal voor de Hoedenwedstrijd een hoedenblok ontworpen. De ontwerpers hebben met dit hoedenblok als mal, een unieke hoed ontworpen. Omdat zij allemaal gebruik maken van hetzelfde blok, is het erg belangrijk dat zij hun creativiteit optimaal benutten. De ingezonden hoeden werden gepresenteerd tijdens de NHV Hoedenwedstrijd. Deze had op zaterdag 10 juni plaats in CODA Museum.

Aansluitend bepaalde een jaarlijks wisselende vakjury de winnaar. De top drie kreeg het volgende jurycommentaar:

1e prijs - Arjan Schippers met 'Diamonds are a hats best friend' Een heel monumentale hoed. Door de keuze van de materialen komt het thema perfect naar voren. Technisch perfect gemaakt.

2e prijs - Meta Leefkens met 'Wink' We prijzen de deelnemer voor de vakkenis en materiaalkeuze. Gedurfde keuze en een perfecte uitvoering.

3e prijs - Céline Evrard met 'Blue night' Gedurfde keuze om met vilt aan de slag te gaan. Mooie interpretatie van het thema. Contrast tussen materiaal en lichtspel maakt het ontwerp spannend en origineel.

Alle ingezonden hoeden worden tentoongesteld in de tentoonstelling Unlock je blok. De tentoonstelling is t/m 9 juli te zien in CODA.

Hoedenshow
Delen via:
Zoek in collecties