CODA ApeldoornMuseumVerwacht Keramiek Triënnale 2018

Keramiek Triënnale 2018

English version

11.03 t/m 10.06.2018 | CODA Museum

CODA Museum presenteert van 11 maart tot en met 10 juni de Keramiek Triënnale 2018, een tentoonstelling geïnitieerd door de Nederlandse Vakgroep Keramisten (NVK). In deze internationale tentoonstelling geven CODA Museum en de NVK een stand van zaken op keramiekgebied. Ontdek de veelzijdigheid van keramiek en het vakmanschap van kunstenaars uit binnen- en buitenland.

Voor de tentoonstelling is ver over de landsgrenzen gekeken en is heel Europa het speeltoneel voor de Keramiek Triënnale 2018. Het thema van deze editie is sculpturale, figuratieve keramiek. Evenals bij de vorige editie kunnen deelnemende kunstenaars geldprijzen winnen (drie prijzen van elk € 1000,-). De jury bestaat uit drs. Carin E.M. Reinders (directeur-bestuurder CODA Museum Apeldoorn), Monika Gass (directeur Keramikmuseum Westerwald, Höhr-Grenzhausen), Anne Ausloos (kunstenaar en docent) en Anton Reijnders (kunstenaar en docent).

Keramiek Triënnale 2018
Paula Bastiaansen - winnaar eerste prijs Keramiek Triënnale 2015

Vorige edities

Na de succesvolle eerste editie in 2010 organiseerde de NVK in 2012 voor de tweede keer de Keramiek Biënnale. Stond deelname in 2010 open voor leden van de NVK, voor de editie van 2012 werden keramisten en beeldend kunstenaars uitgenodigd een werk in te sturen. Met de triënnale in 2015 pakte de NVK pas echt uit: uit ruim 200 inzendingen werden 50 kunstenaars uit Nederland, België, Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland geselecteerd. Drie exposanten werden beloond met een werkstipendium.

Workshops en lezingen bij de Keramiek Triënnale

Bij de tentoonstelling wordt een activiteitenprogramma samengesteld en worden de deelnemers aan de Keramiek Triënnale 2018 gevraagd om diverse workshops, lezingen en kinderworkshops te verzorgen. Voor meer informatie kunt u mailen naar triennale@nvk-keramiek.nl.

Delen via:
Zoek in collecties