Papersmith

Mandy Smith - Papersmith
Papersmith maakt speciaal voor CODA Paper Art een Virtual Reality beleving

CODA Paper Art 2017 | 05.06 t/m 29.10.2017

Papersmith (Mandy Smith) verkent de eindeloze mogelijkheden van papier. Wat gebeurt er als je papier de dampkring in lanceert, onderdompelt in vloeistof of hoe kan je papier inzetten om een serieus onderwerp te bespreken? Tijdens CODA Paper Art 2017 zijn twee uiteenlopende projecten van Papersmith te zien in CODA.

No More Cutting

In CODA Museum onderzoekt Papersmith hoe je het bewustzijn van een serieus onderwerp als vrouwenbesnijdenis kunt vergroten. Voor het project No More Cutting maakte zij meer dan honderd papieren vagina’s die op de wand in CODA Museum te zien zijn.

Virtual reality project

Van een heel andere orde is het virtual reality project dat Papersmith speciaal voor CODA Paper Art 2017 initieert. Een raadselachtige ruimte waar alleen asresten te zien zijn nodigt je uit om een virtual reality wereld binnen te stappen. Met haar virtual reality videowerk gaat Papersmith in op hoe de mens omgaat met de wereld en vooral op wat er overblijft voor de generaties na ons. Kunnen zij nog écht oog in oog staan met natuurfenomenen of culturele uitingen of zijn deze ervaringen alleen nog toegankelijk via afbeeldingen of video’s?

Ander werk van Papersmith

Papersmith
Papersmith
Papersmith
Delen via:
Zoek in collecties