StadsOase - Kunst vanuit je luie strandstoel

Wie deze zomer geniet van de zon op het CODA terras of StadsOase bezoekt, wordt getrakteerd op een smartphone audiotour. Vanuit je luie strandstoel (af te halen bij de museumbalie) maak je kennis met de beelden op het Cultuurplein. 

De beeldhouwwerken variëren van figuratief tot abstract en van werken met een grote kunsthistorische waarde (Hildo Krop, Ossip Zadkine, Carel Visser, Erik Buijs) tot de muurschildering van beeldend kunstenaar Marije Vermeulen. Ook is er aandacht voor Fleuve, het vrouwelijk naakt van Maïté Duval en de roedel herten van Jos van Doorn.

Audiotour

Om de audiotour te kunnen beluisteren heb je alleen een smartphone nodig met internetverbinding. Het is aan te raden een koptelefoon te gebruiken. Voor de mensen zonder smartphone zijn er mp3-spelers te leen bij de CODA Museumbalie. Hier is ook een plattegrond en een strandstoel verkrijgbaar. De audiotour is vanaf 9 juli dagelijks te beluisteren, ook als er geen StadsOase is. De audiotour, plattegrond en strandstoel zijn gratis te gebruiken.

StadsOase

Ook dit jaar geniet je op het Cultuurplein tussen CODA en Gigant tijdens StadsOase van muziek, kunst, workshops, eten en drinken. De StadsOase staat deze zomer gepland op zondag 9, 16, 23 en 30 juli en zondag 6, 13 en 20 augustus . De toegang tot StadsOase is gratis. Op het Cultuurplein tussen CODA en Gigant is een aantal beelden te zien. Fleuve - ode aan de vrouw is een prachtige vrouwelijk naakt in brons dat beeldend kunstenaar Maïté Duval aan CODA schonk. Daarnaast zijn KONG van Erik Buijs, Steenbokje van Hildo Krop, De Drie Gratiën van Ossip Zadkine, een plastiek in cortenstaal van Carel Visser en de roedel herten van Jos van Doorn te zien. Deze zomer is de buitenexpositie aangevuld met een nieuw werk van beeldend kunstenaar Marije Vermeulen. Museum voor Kunst in de Openbare Ruimte heeft in samenwerking met CODA in het kader van StadsOase bij de beelden van CODA ‘Kunst kijken vanuit je luie strandstoel’ ontwikkeld.

Het programma van StadsOase varieert wekelijks. Meer informatie over de (muziek)programmering is te vinden op www.gigant.nl.

Beeldend kunstenaar Maïté Duval schonk CODA het bronzen beeld Fleuve – ode aan de vrouw
Delen via:
Zoek in collecties