CODA ApeldoornMuseumMuseumcollectie Dutch Jewellery Platform

Dutch Jewellery Platform

Dutch Jewellery Platform is het platform voor het moderne (auteurs)sieraad. Op www.dutchjewelleryplatform.nl wordt het verhaal áchter het sieraad verteld. Bovendien kunnen kenners en liefhebbers zoals ontwerpers, musea, galeries, kenniscentra en verzamelaars op dit interactieve platform een eigen profiel aanmaken. Zo kunnen zij verhalen en anekdotes over het sieraad delen en zichzelf presenteren.

In samenwerking met zeventien musea uit binnen- en buitenland en met steun van Fonds 21 heeft CODA Museum Dutch Jewellery Platform ontwikkeld. Deze online kennisbank bevat in eerste instantie een selectie van 22 Nederlandse ontwerpers uit de sieradencollectie van CODA Museum onder wie Onno Boekhoudt, Nicolaas Thuys en Chris Steenbergen.

Ontwerp van de website

Drie oud-studenten interaction design van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem hebben de website ontworpen die vanaf 26 maart voor iedereen toegankelijk is. Hier worden verhalen verteld en gedeeld door (aankomend) ontwerpers, verzamelaars en liefhebbers. Wilt u ook uw verhaal vertellen, ga dan naar www.dutchjewelleryplatform.nl en lees daar hoe u dit kunt doen. Bouw samen met anderen aan deze interactieve kennisbank over het moderne (auteurs)sieraad!

Deelnemers

Aan Dutch Jewellery Platform nemen een vijftiental musea uit het binnen- en buitenland deel, waaronder Museum Arnhem, het Stedelijk Museum 's- Hertogenbosch, het Centraal Museum te Utrecht, het TextielMuseum te Tilburg, het Rijksmuseum te Amsterdam, het Schmuckmuseum te Pforzheim, het Middlesbrough Institute of Modern Art (MIMA) en het Dallas Museum of Art.

Fonds 21

Het sieradenplatform wordt (mede) mogelijk gemaakt met financiële steun van Fonds 21.

Delen via:
Zoek in collecties