CODA Apeldoorn Museum Veluwe

Bezoek CODA Museum en De Hoge Veluwe

What Remains - Andreas Hetfeld

Laatst gewijzigd op: 31/08/2016

Combineer uw bezoek aan CODA Museum met een dagje uit op de Veluwe. Het grondgebied ligt grotendeels in de gemeente Ede en voor een klein gedeelte in de gemeente Arnhem. Dat is dichtbij Apeldoorn waar CODA Museum gevestigd is. In CODA Museum is vanaf september 2016 de tentoonstelling What Remains te zien. 15 kunstenaars maken op prikkelende wijze meerdere aspecten van schoonheid en verval zichtbaar.

What Remains in CODA Museum

In CODA Museum zijn uiteenlopende tentoonstellingen van zowel (inter)nationale als ook regionale kunstenaars te bewonderen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan What Remains. De frictie tussen schoonheid en verval is door de eeuwen heen steeds weer in de kunst verbeeld. Uiteenlopende genres zoals het vanitasstilleven, het ‘schuldige’ landschap en het portret ontlenen hun aantrekkingskracht aan de ervaring van schoonheid in verval. Gastcurator Wim van der Beek maakte met het werk van 15 kunstenaars in opdracht van CODA directeur Carin Reinders een prikkelende en gevarieerde tentoonstelling die uiteenlopen aspecten van verval zichtbaar maakt. Lees meer over What Remains.

Nationaal Park De Hoge Veluwe

De Veluwe is het grootste laaglandnatuurterrein van Noordwest-Europa en beschikt over een prachtig natuurpark gelegen in de provincie Gelderland, Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het natuurgebied op de zandgronden van de Veluwe is gevormd door water, ijs en wind. Vroeger werd het grondgebied gebruikt voor jacht, tegenwoordig om bijzondere dieren zoals moeflons en edelherten te bewonderen. Het park ontdekt u ook mooie planten, uitgestrekte stukken land en diverse vogelsoorten en insecten. Maar de Veluwe biedt meer dan alleen de gelegenheid actief te zijn in de adembenemend mooie natuur. Ook zijn er historische stadjes, moderne accommodaties en bekende musea zoals Kröller Müller, Paleis het Loo en CODA Museum.

Verken de Veluwe na je bezoek in CODA Museum
Prachtige natuur van Wenum Wiesel - Atlas van Apeldoorn
Prachtige natuur van Wenum Wiesel - Atlas van Apeldoorn

Kröller-Müller Museum

Het wereldberoemde Kröller-Müller Museum maakt deel uit van het Nationaal Park de Veluwe, met dank aan het echtpaar Helene Müller en Anton Kröller. Anton en Helene leerden elkaar kennen tijdens een stage in Duitsland. In 1888 trouwden Müller en Kröller en vestigden zich in Rotterdam. Anton was grootgrondbezitter op ‘De Hooge Veluwe’, zijn vrouw wijdde zich volledig aan haar grote liefde, de moderne kunst. In het Kröller-Müller museum vind je de op één na grootste Vincent Van Goghverzameling ter wereld. Daarnaast zijn er topstukken te zien van onder andere Pablo Picasso, Piet Mondriaan en organiseert het museum bijzondere tijdelijke tentoonstellingen.

Atlas van Apeldoorn

Wenum Wiesel, het tweelingdorp in het noorden van Apeldoorn staat centraal tijdens de Atlas van Apeldoorn. Ontdek de prachtige natuur en geschiedenis van het dorp met bijzondere wandelroutes, evenementen en lezingen. Lees meer over de Atlas van Apeldoorn.

Delen via:
Zoek in collecties