CODA Apeldoorn Museum Veluwe

Bezoek CODA Museum en De Hoge Veluwe

Laatst gewijzigd op: 31/03/2017

Combineer uw bezoek aan CODA Museum met een dagje uit op de Veluwe. Het grondgebied ligt grotendeels in de gemeente Ede en voor een klein gedeelte in de gemeente Arnhem. Dat is dichtbij Apeldoorn waar CODA Museum gevestigd is. Op dit moment zijn er vier fotoseries te zien van Lilith (Henriëtte van Gasteren), bewonder je de zwart-wit sequentiefotografie van Michel Szulc-Krzyzanowski en is er een bloemlezing uit eigen collectie te zien in het thema van het feestjaar 'Mondriaan to Dutch Design. 100 jaar De Stijl'.

De Stijl - een bloemlezing uit de vaste collectie

In 2017 is het honderd jaar geleden dat De Stijl werd opgericht. Nederland viert dat met het themajaar 100 jaar De Stijl - Van Mondriaan tot Dutch design. De kunstbeweging De Stijl geldt nog steeds als een belangrijke inspiratiebron voor kunstenaars en vormgevers. Een kleine bloemlezing uit de CODA collectie toont de invloed van De Stijl op het houten ADO speelgoed van ontwerper Ko Verzuu, het werk en de ontwikkeling van beeldend kunstenaar César Domela (1900-1992) en de sieraden van Nederlandse kunstenaars.

Museum Veluwe - ADO Collectie

Nationaal Park De Hoge Veluwe

De Veluwe is het grootste laaglandnatuurterrein van Noordwest-Europa en beschikt over een prachtig natuurpark gelegen in de provincie Gelderland, Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het natuurgebied op de zandgronden van de Veluwe is gevormd door water, ijs en wind. Vroeger werd het grondgebied gebruikt voor jacht, tegenwoordig om bijzondere dieren zoals moeflons en edelherten te bewonderen. Het park ontdekt u ook mooie planten, uitgestrekte stukken land en diverse vogelsoorten en insecten. Maar de Veluwe biedt meer dan alleen de gelegenheid actief te zijn in de adembenemend mooie natuur. Ook zijn er historische stadjes, moderne accommodaties en bekende musea zoals Kröller Müller, Paleis het Loo en CODA Museum.

Verken de Veluwe na je bezoek in CODA Museum
Museum Veluwe - De Naald door Gijs Verhoog
Gijs Verhoog - De Naald

Kröller-Müller Museum

Het wereldberoemde Kröller-Müller Museum maakt deel uit van het Nationaal Park de Veluwe, met dank aan het echtpaar Helene Müller en Anton Kröller. Anton en Helene leerden elkaar kennen tijdens een stage in Duitsland. In 1888 trouwden Müller en Kröller en vestigden zich in Rotterdam. Anton was grootgrondbezitter op ‘De Hooge Veluwe’, zijn vrouw wijdde zich volledig aan haar grote liefde, de moderne kunst. In het Kröller-Müller museum vind je de op één na grootste Vincent Van Goghverzameling ter wereld. Daarnaast zijn er topstukken te zien van onder andere Pablo Picasso, Piet Mondriaan en organiseert het museum bijzondere tijdelijke tentoonstellingen.

Atlas van Apeldoorn

De Apeldoornse wijk De Naald is aan het eind van de zeventiende eeuw ontstaan en vernoemd naar het meest opvallende monument van Apeldoorn. De Naald staat dit jaar centraal tijdens de Atlas van Apeldoorn. Ontdek de rijke geschiedenis van de wijk en download de wandelroute via het Geheugen van Apeldoorn.

Delen via:
Zoek in collecties