CODA Apeldoorn Museum Gelderland

Plan je bezoek bij CODA Museum in Gelderland

Laatst gewijzigd op: 31/08/2016

De provincie Gelderland zit boordevol interessante musea zoals CODA Museum en Paleis het Loo in Apeldoorn. Gelderland onderscheidt zich daarnaast met veel natuurschoon, historische panden, kastelen, gezellige steden en knusse dorpen. Daarmee is de grootste provincie van Nederland erg veelzijdig.

Gelderse kunstenaars in CODA Museum

In CODA Museum bewondert u uiteenlopende tentoonstellingen van internationale en regionale kunstenaars. Zo exposeerden in CODA Museum Gelderse kunstenaars als Doortje de Vries, Rob Weddepohl, Teun Renes, Marius van Dokkum en Cees Andriessen. Lees meer over de actuele tentoonstellingen in CODA Museum.

Museum Gelderland - Vernieuwd Verleden
Vernieuwd Verleden | t/m 28.08 in CODA Museum

Nu te zien: What Remains

De frictie tussen schoonheid en verval is door de eeuwen heen steeds weer in de kunst verbeeld. Uiteenlopende genres zoals het vanitasstilleven, het ‘schuldige’ landschap en het portret ontlenen hun aantrekkingskracht aan de ervaring van schoonheid in verval. Gastcurator Wim van der Beek maakte met het werk van 15 kunstenaars in opdracht van CODA directeur Carin Reinders een prikkelende en gevarieerde tentoonstelling die uiteenlopen aspecten van verval zichtbaar maakt. Lees meer over What Remains.

Kunst van en op papier

Papier en karton zijn relatief eenvoudige en naar verhouding goedkope materialen. In combinatie met traditionele en moderne technieken en de inspiratie van de kunstenaar ontvouwt het papier zich in oneindige mogelijkheden en heeft het een verbluffende zeggingskracht. Tijdens de papier biënnale CODA Paper Art verkent u kunst van en op papier van kunstenaars over de hele wereld. Van gigantische installaties tot verfijnde sieraden. Lees meer over CODA Paper Art.

Nu te zien: kasten van karton door Couzijn van Leeuwen

Couzijn van Leeuwen (1959) werkt tegenwoordig uitsluitend met karton. Volgens van Leeuwen is karton een laagdrempelig, maar soepel en sterk medium waarmee goed valt te improviseren. Hij maakt sculpturen en gebruikt karton om ruimtes te transformeren. Daarbij verwerkt hij het gebruikte materiaal zichtbaar, zodat zijn werk monochroom aandoet. In de bovenzaal van CODA Museum zijn vanaf 21 juli zijn ‘Boskast’, ‘Ribbenkast’ en ‘Porseleinkast’ te zien.

Couzijn van Leeuwen - Porseleinkast
Paleis het Loo

Paleis het Loo

Aan de rand van Apeldoorn, ligt Paleis het Loo. Sinds 1984 is dit voormalig Koninklijk Paleis opengesteld voor publiek. De ingerichte kamers en zalen laten zien hoe de Oranjes er woonden en werkten. Bekijk historisch beeldmateriaal van Paleis het Loo in de CODA Beeldbank.

Wandel door de tuinen van Paleis het Loo

U bevindt zich in barokke en koninklijke sferen in de tuinen van Paleis het Loo. De tuinen van het paleis zijn dit seizoen extra bijzonder, na jaren renoveren is de tuin klaar. De tuin bestaat niet alleen uit prachtige natuur maar ook uit tuinbeelden van Griekse goden en godinnen. De beelden hebben als thema groei en bloei. Centraal staat Venus, de godin van de liefde. Het mooiste zicht op de tuinen heeft u vanaf de omringende taluds. U kunt uw wandeling door de tuinen combineren met een wandeltocht door het Paleispark. Het Paleispark dient al sinds oudsher voor rust en ontspanning.

Bewonder nog meer Gelderse musea via Collectie Gelderland 

Zoek door de digitale collectie van Collectie Gelderland en ontdek de collectie van maar liefst 27 Gelderse Musea en erfgoedinstellingen, waaronder ook CODA. Op de website worden ruim 40.000 objecten getoond.

Delen via:
Zoek in collecties