CODA Apeldoorn Museum Gelderland

Plan je bezoek bij CODA Museum in Gelderland

Laatst gewijzigd op: 03/08/2017

De provincie Gelderland zit boordevol interessante musea zoals CODA Museum en Paleis het Loo in Apeldoorn. Gelderland onderscheidt zich daarnaast met veel natuurschoon, historische panden, kastelen, gezellige steden en knusse dorpen. Daarmee is de grootste provincie van Nederland erg veelzijdig.

Gelderse kunstenaars in CODA Museum

In CODA Museum bewondert u uiteenlopende tentoonstellingen van internationale en regionale kunstenaars. Zo exposeerden in CODA Museum Gelderse kunstenaars als Doortje de Vries, Rob Weddepohl, Teun Renes, Marius van Dokkum, Cees Andriessen en Vienna Romanee. Lees meer over de actuele tentoonstellingen in CODA Museum.

Vienna Romanee

CODA Paper Art 2017

Na een bijzonder succesvolle editie in 2015 presenteert CODA Museum CODA Paper Art 2017, een tentoonstelling die – zowel letterlijk als figuurlijk – alle ruimte biedt aan de installaties, ruimtelijke werken en sieraden van Nederlandse en buitenlandse kunstenaars die zich met hun werk op papier en karton richten. Lees meer over CODA Paper Art.

Elke Lutgerink
Paleis het Loo

Paleis het Loo

Aan de rand van Apeldoorn, ligt Paleis het Loo. Sinds 1984 is dit voormalig Koninklijk Paleis opengesteld voor publiek. De ingerichte kamers en zalen laten zien hoe de Oranjes er woonden en werkten. Bekijk historisch beeldmateriaal van Paleis het Loo in de CODA Beeldbank.

Wandel door de tuinen van Paleis het Loo

U bevindt zich in barokke en koninklijke sferen in de tuinen van Paleis het Loo. De tuinen van het paleis zijn dit seizoen extra bijzonder, na jaren renoveren is de tuin klaar. De tuin bestaat niet alleen uit prachtige natuur maar ook uit tuinbeelden van Griekse goden en godinnen. De beelden hebben als thema groei en bloei. Centraal staat Venus, de godin van de liefde. Het mooiste zicht op de tuinen heeft u vanaf de omringende taluds. U kunt uw wandeling door de tuinen combineren met een wandeltocht door het Paleispark. Het Paleispark dient al sinds oudsher voor rust en ontspanning.

Bewonder nog meer Gelderse musea via Collectie Gelderland 

Zoek door de digitale collectie van Collectie Gelderland en ontdek de collectie van maar liefst 27 Gelderse Musea en erfgoedinstellingen, waaronder ook CODA. Op de website worden ruim 40.000 objecten getoond.

Delen via:
Zoek in collecties