CODA ApeldoornMuseum Beelden op het Cultuurplein

Beelden op het Cultuurplein bij CODA Museum

Wie deze zomer geniet van de zon op het CODA terras of StadsOase bezoekt, wordt getrakteerd op een aantal bijzondere beelden. Twee beelden stonden er al (plastiek van cortenstaal van Carel Visser en een roedel herten van Jos van Doorn). Op het Cultuurplein zijn vorig jaar vier nieuwe beelden toegevoegd.

Drie beelden zijn door CODA Museum in samenwerking met de gemeente Apeldoorn bijgeplaatst. Het betreft KONG van Erik Buijs, Steenbokje van Hildo Krop en De Drie Gratiën van Ossip Zadkine. De beelden van Zadkine en Krop komen uit de collectie van de gemeente Apeldoorn. KONG is een particuliere schenking aan CODA Museum.

Schenking Maïte Duval

Beeldend kunstenaar Maïté Duval schonk CODA het bronzen beeld Fleuve – ode aan de vrouw; een prachtig vrouwelijk naakt in brons dat op 21 juni op het Cultuurplein geplaatst is. Voor Fleuve – ode aan de vrouw liet Maïté Duval zich inspireren door de Loire, zomers traag en lui stromend door het Franse landschap. Het bronzen beeld is robuust, krachtig, teder en zacht tegelijkertijd. De heldere vormen, het zachte volume en de sereniteit vormen een duidelijk herkenbaar handschrift. De beeldhouwwerken van Duval verbeelden niet alleen de zelfbewuste, levenslustige vrouw maar verwijzen ook naar het moederschap, intimiteit en verlangen.

Beeldend kunstenaar Maïté Duval schonk CODA het bronzen beeld Fleuve – ode aan de vrouw
Delen via:
Zoek in collecties