Memoria Aperta - Sieraden van Barbara Paganin

English version

23.05 t/m 16.08.2015

Negentiende-eeuwse miniatuurportretten, porseleinen dierfiguren, minuscule kinderschoentjes en ontspruitende apenbroodbomen komen samen in de broches van de Italiaanse beeldend kunstenaar Barbara Paganin (1961). CODA Museum presenteert van 23 mei tot en met 16 augustus een overzicht van meer dan 25 unieke maar met elkaar samenhangende sieraden.

Barbara Paganin

De juwelen van Paganin zijn verhalende, draagbare tableaus die doen denken aan de rijk versierde, barokke palazzi in Venetië, maar dan uitgevoerd met de objets trouvé die Paganin zowel in antiekwinkeltjes als via internet vond. De insteek is het tegenovergestelde van pronken met overdaad; de broches zijn poëzie van het minutieuze.

Sieraden met een verhaal

Barbara Paganins eclecticisme schuilt in de verscheidenheid aan objecten in haar broches, maar bovenal en in haar materiaalkeuze. Naast kostbare metalen als zilver, goud en koper maakt ze ook gebruik van glas, keramiek, porselein, amber, bijenwas en plastic. Met deze materialen vertelt Paganin bestaande verhalen zoals de sprookjes van de gebroeders Grimm of Gulliver’s Travels van Jonathan Swift. Daarnaast wordt u als toeschouwer uitgedaagd en geprikkeld om uw eigen verhaal in haar kunst te ontdekken.

Sieraad van Barbara Paganin gefotografeerd door Angela Stouten
Sieraad van Barbara Paganin gefotografeerd door Angela Stouten
Sieraad van Barbara Paganin gefotografeerd door Angela Stouten
Delen via:
Zoek in collecties