Foto: Berkhof Roordink Droombruiloft

Droombruiloft

Droombruiloft: de mooiste dag vereeuwigd

15.10 t/m 31.10.2015 | De Verdieping | gratis toegang

Of het nu een dag met koetsen, duiven en een groot feest was of juist klein en intiem: de trouwdag is voor veel mensen natuurlijk een bijzondere dag. CODA Archief presenteert tijdens de Maand van de Geschiedenis de tentoonstelling Droombruiloft waarin tal van historische trouwfoto´s te bewonderen zijn.

De geschiedenis van de bruiloft in Apeldoorn

Deze expositie toont aan de hand van historische trouwfoto’s van echtparen die in Apeldoorn getrouwd zijn het veranderende mode- en tijdsbeeld van de trouwdag: Wat was mode, wat was gebruikelijk en hoe fungeerde Apeldoorn als decor? In deze tentoonstelling kunt u zichzelf ook vereeuwigen in een historische trouwfoto. Droombruiloft is tijdens reguliere openingstijden te bekijken op de Verdieping, het verbindingsstuk tussen CODA Museum en CODA Centrale Bibliotheek. De toegang is gratis.

Kenselaar - De Jong 2014 Droombruiloft

Oktober: Maand van de Geschiedenis

Behalve deze expositie is er in CODA tijdens de Maand van de Geschiedenis nog meer te doen rondom het thema ‘tussen Droom en Daad’.

Apeldoornse dag van de familiegeschiedenis

In CODA Archief wordt zaterdag 17 oktober de ‘Apeldoornse dag van de familiegeschiedenis’ gehouden. Iedereen die nieuwsgierig is naar zijn of haar familiegeschiedenis en hier meer over wil weten, is tussen 11.00 en 16.00 uur van harte welkom. Lees meer over de Apeldoornse dag van de familiegeschiedenis.

Wegerif-expositie Arts & Crafts in Apeldoorn

In CODA Centrale Bibliotheek en CODA Kenniscentrum kunt u in de Wegerif-expositie Arts & Crafts in Apeldoorn meer te weten komen over de Apeldoornse aannemers- en architectenfamilie Wegerif. Lees meer over de Wegerif-expositie.

Delen via:
Zoek in collecties